Είχαμε ξαναγράψει στο παρελθόν για αυτό το ζήτημα αλλά δεν πήραμε απάντηση από κάποιον αρμόδιο για να ξέρουμε ποιον να κατηγορήσουμε για αυτό το χάλι εκεί παρά το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας.

Όποιος βρεθεί στην περιοχή, θα αισθανθεί το ελάχιστο ντροπή για την κατάσταση των πινακίδων που απεικονίζουν στιγμές από τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού και υποτίθεται είναι εκεί για να θυμίζουν την τουρκική βαρβαρότητα. Εδώ και χρόνια, η σκουριά κυριαρχεί και μόνο η λέξη «αθλιότητα» μπορεί να χαρακτηρίσει τις δύο πινακίδες που δεσπόζουν στον δρόμο που οδηγεί στη νεκρή ζώνη. Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται και ταμπέλα που μνημονεύει τον άλλο ήρωά μας, Θεόφιλο Γεωργιάδη.

Πότε θα ασχοληθούν οι Αρχές; Δεν ντρέπονται; Δεν ντρέπονται όσοι τις διασχίζουν για να μεταβούν σε εκδηλώσεις που γίνονται συχνά μέσα στη νεκρή ζώνη; Ο Πρόεδρος; Ο Δήμαρχος;

Αλλά καλύτερα τα εξηγεί σε σημείωμά της, η αγαπητή φίλη Τ.Σ. που πρόσφατα βρέθηκε στο σημείο: Πριν από ένα χρόνο, πολίτης ζήτησε εξηγήσεις από τους αστυνομικούς στο Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι φωτογραφίες που απεικονίζουν τα θύματα των δύο τουρκικών εγκλημάτων του 1996: τις δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού.

Ζητήθηκε συγκεκριμένα να υποβληθεί αίτημα στους ανώτερούς τους για αντικατάσταση των φωτογραφιών. Οι αστυνομικοί διαβεβαίωσαν ότι ήδη είχε ζητηθεί να εκτυπωθούν και να τοποθετηθούν καινούριες φωτογραφίες και ότι ήταν θέμα εβδομάδων. 16 μήνες μετά, οι φθαρμένες εικόνες που προσβάλλουν τη μνήμη των δύο ηρωο-μαρτύρων βρίσκονται ακριβώς στην ίδια κατάσταση.

Αν τις «έφαγε» το καλό κλίμα ας τις κατεβάσουν και ας βάλουν κανένα περιστέρι στη θέση τους γιατί σ’ αυτή την κατάσταση προσβάλλουν τη μνήμη τους. Αν δεν έχουν λεφτά, να κάνουμε έρανο όσοι θέλουμε να συνεχιστεί αυτή η σιωπηρή διαφώτιση για την τουρκική βαρβαρότητα. Αν δεν υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα και είμαστε απλά καχύποπτοι, ας προχωρήσουν άμεσα σε αντικατάστασή τους.