↑ Στα χέρια του Υπουργού Υγείας βρίσκεται η πρώτη αξιολόγηση του ΓεΣΥ. Στα αρνητικά του Συστήματος το γεγονός ότι η δωρεάν παροχή υγείας οδηγεί σε «υπερκατανάλωση», η συμφόρηση και ο μεγάλος χρόνος αναμονής σε κάποιες ειδικότητες, καθώς και η διαπίστωση ότι αρκετοί γιατροί λόγω του βεβαρημένου προγράμματός τους δεν αφιερώνουν ικανοποιητικό χρόνο στους ασθενείς τους. Στην ευρύτερη εικόνα όμως το ΓεΣΥ έχει πετύχει την οικονομική προστασία των πολιτών, έχει σχεδόν εκμηδενίσει τις ανικανοποίητες ανάγκες υγείας, έχει δώσει το δικαίωμα της ισότιμης πρόσβασης και έχει δώσει επιλογές με χαμηλό κόστους στους δικαιούχους σε ό,τι αφορά στα φάρμακα.

↓ Συμμετέχει στις συζητήσεις εκ μέρους της εκτελεστικής εξουσίας για ρύθμιση του θέματος των πολλαπλών ωφελημάτων/συντάξεων των κρατικών αξιωματούχων, αλλά ο ίδιος είναι άμεσα επηρεαζόμενος, όπως προκύπτει από στοιχεία που τέθηκαν στη σφαίρα του δημοσίου διαλόγου. Ο λόγος για τον Υπουργό Οικονομικών, Μάκη Κεραυνό, ο οποίος λαμβάνει σύνταξη ως πρώην υπουργός Οικονομικών, αλλά και μισθό ως νυν.

↑ Αλλαγές σε σχέση με το σύστημα φωτοεπισήμανσης, ώστε να γίνει πιο εύκολο στους οδηγούς και να σταματήσουν τα παράπονα ότι αποτελεί φοροεισπρακτικό μέσο παρά τρόπο μείωσης των θανατηφόρων συγκρούσεων, προωθεί το Υπουργείο Μεταφορών. Στο πλαίσιο αυτό συγχρονίζονται το πράσινο τόξο και το πράσινο για ευθεία μετάβαση, ενώ σε κάθε φανάρι που λειτουργεί κάμερα θα τοποθετηθεί φως, το οποίο θα προειδοποιεί τους οδηγούς που πλησιάζουν πως το πράσινο θα σβήσει.

↓ Η τραγωδία στη Λεμεσό με θύμα νεαρό από το Μπαγκλαντές που έπεσε στο κενό από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας στη θέα αστυνομικών στο διαμέρισμα, που στοιβαζόταν με άλλους ομοεθνείς του, θα πρέπει να προβληματίσει τις αρχές διότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που χάνεται μια ζωή μετά από έφοδο αστυνομικών. Ενδιαφέρεται κανείς ή ήταν απλά ένας «λαθρομετανάστης» λιγότερος;