Οι ειδικοί επιστήμονες ανά το παγκόσμιο διαχρονικά εισηγούνται τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ως μέτρο προστασίας των παιδιών κατά της σεξουαλικής κακοποίησης. Κι ενώ τα περιστατικά που φτάνουν στα Δικαστήρια αυξάνονται κι οι φυλακές γεμίζουν με παιδεραστές, για δεκαετίες συζητάμε το θέμα και εναπόκειται σε βουλευτές σαν τον Ανδρέα Θεμιστοκλέους, για το αν θα τύχουν τα παιδιά σχετικής εκπαίδευσης. 

Ο καθένας από εμάς θα πρέπει να δεχτεί πως η εκπαίδευση του παιδιού του θα πρέπει να τύχει της έγκρισης παπάδων και βουλευτών που βρέθηκαν στα έδρανα με τον μανδύα του ΕΛΑΜ. Αλλά και το ΔΗΚΟ του «προοδευτικού», Νικόλα, αδελφού της Αναστασίας Παπαδοπούλου που έχει προσφέρει πάρα πολλά για προστασία των παιδιών, δεν διαφέρει όταν πρέπει να ικανοποιήσει τα αυτιά διαφόρων. 

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Παύλος Μυλωνάς, θέλει να περάσει το θέμα από την Επιτροπή Παιδείας της οποίας ηγείται ο ίδιος κι όχι από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όπου συζητήθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση Θεοπέμπτου για εισδοχή του μαθήματος σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Το θέμα συζητείται για τρία χρόνια στην εν λόγω Επιτροπή, χωρίς κάποιος να πει πως συζητείται σε λάθος Επιτροπή. Μόνο τώρα που φθάσαμε στο διά ταύτα, αντιλήφθηκαν πως άλλο είναι ένα τέτοιο θέμα να συζητείται σε μια Επιτροπή υπό την προεδρία της Ειρήνης Χαραλαμπίδου και άλλο υπό την προεδρία του Παύλου Μυλωνά. 

Για άλλη μια φορά βουλευτές στρουθοκαμηλίζουν. Εις βάρος των παιδιών όμως αυτή την φορά. Οι διεθνείς στατιστικές λένε πως 1 στα 5 παιδιά θα πέσει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης.  Κι ενώ οι βουλευτές στρουθοκαμηλίζουν, ο οργανισμός «Hope For Children», με αφορμή την Ημέρα Προστασίας των Παιδιών κατά της Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης και Κακοποίησης (18 Νοεμβρίου), αναφέρει πως από τον Σεπτέμβριο του 2017 που λειτούργησε, έχει επιληφθεί 1.565 παραπομπών προς διερεύνηση για σεξουαλική κακοποίηση, με την πορεία να είναι αυξητική. Ο δε μέσος όρος ηλικίας των παιδιών που εξυπηρετήθηκαν ήταν τα 12 έτη και η πιο συχνή ηλικία 14. Όσον αφορά το φύλο, τα θύματα είναι πιο πολλά κορίτσια.    

Είναι άραγε αρκετό το ότι το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας μετονομάστηκε σε Αγωγής Υγείας; Η Επίτροπος για το Παιδί, επανειλημμένα έχει υπογραμμίσει πως «η υποχρέωση για παροχή σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, θα πρέπει να ισχύει τόσο στη δημόσια, όσο και στην ιδιωτική εκπαίδευση και μάλιστα, από την Προδημοτική αφού παρατηρούνται αρκετά περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών σε πολύ μικρότερες ηλικίες». 

Σημασία όμως δεν έχει τι θα πει η Επίτροπος που διορίστηκε για να προασπίζεται το παιδί, αλλά τι θα πουν βουλευτές κι ιεράρχες.