Ο Αντώνης Χατζηαντώνης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και πρόσφυγας από την Κερύνεια, σχολιάζει ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ανδρούλλας για τον διαγωνισμό της Eurovision…

Πρέπει να προσέξατε φίλοι μου, τον χαμό που έγινε –άνευ σοβαρού λόγου κατά τη γνώμη μου– για το τεσσάρι που μας έδωσε η μητέρα Ελλάς, στον διαγωνισμό της Eurovision. Δεν θα εξετάσω το γιατί η Ελλάδα, έδωσε στον νεαρό εκπρόσωπό μας μόνο τέσσερις μονάδες. Για αυτό, δεν ευθύνεται ο αδερφός ελληνικός λαός, αλλά η κριτική επιτροπή και τα μέλη που την απαρτίζουν. 

Αυτό που μου έκανε αλγεινή εντύπωση, ήταν η αντίδραση της πρώην πρώτης κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ανδρούλλας Βασιλείου. Ανήρτησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με κάποια δόση χαιρεκακίας θα έλεγα, το εξής: «Χάρηκα να σας πω που πήραμε μόνο 4 πόντους από την Ελλάδα. Αρχίσαμε να απολακτιζόμαστε από τη μητέρα Ελλάδα;…».

Αυτό που με ενόχλησε περισσότερο, είναι το γεγονός ότι, ούτε την σωστή μορφή του ρήματος απογαλακτιστούμε, δεν κατάφερε να γράψει σωστά. Έγραψε κάτι παρόμοιο, μια ανύπαρκτη λέξη! Αυτό, δεν δείχνει και το επίπεδο της παιδείας που έχουν ορισμένοι υψηλά ιστάμενοι στην νέο – κυπριακή ελιτίστικη κοινωνία; Και να ήταν μόνο σύζυγος του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας –και κατά τα άλλα, συμπαθούς– Γιώργου Βασιλείου η συγκεκριμένη κυρία, ε, δεν θα ήταν τόσο σημαντικό το γραμματικό-λεξικολογικό ολίσθημα. Είναι και αντιπρόεδρος του δ.σ. του Πανεπιστημίου Κύπρου… και πρώην Ευρωπαία Επίτροπος. 

Αυτό που θέλω να σχολιάσω, είναι το μένος, το ανθελληνικό μένος, ορισμένων. Άτοπη, άκαιρη και εθνικώς επιζήμια η ανάρτησή σας, καλή μου κυρία. Εάν κυρία μου, αποκόψουμε κάθε δεσμό που μας συνδέει με τη Μητέρα Ελλάδα, αν απογαλακτισθούμε (και φροντίστε να μάθετε καλά αυτή τη λέξη), θα απομείνουμε μόνοι. Αυτό θέλετε; Και θα μιλάμε για την εθνική μας μοναξιά! Εάν αποκόψουμε κάθε δεσμό με την Ελλάδα λόγω ενός τεσσαριού  που μας έδωσε μία, αμφιβόλου ηθικής ποιότητας, κριτική επιτροπή, τότε είμεθα άξιοι της τύχης μας!