Ο Γιώργος Κουτρουπής θεωρεί πως τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια δείχνουν μεροληψία, όπως υποστηρίζει, εναντίον των αποξενωμένων πατεράδων… 

Στις 15/05/2023, ο Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ) έδωσε τα στατιστικά στοιχεία για το έτος 2022. Δεν θα αναφερθώ ούτε στα στοιχεία, ούτε στα δεδομένα που ανάφεραν. Εκείνο όμως που θα θέλω να δώσω προσοχή, είναι στη μεροληψία που δείχνουν αυτά τα στοιχεία εναντίον των αποξενωμένων πατεράδων.

Ζήτησα τον λόγο μετά την παρουσίαση των στοιχείων και συγκεκριμένα ρώτησα:

1.    Απο όλες αυτές τις καταγγελίες, πόσες ήταν ψευδείς;

2.    Από όλες αυτές τις καταγγελίες, πόσες έγιναν εκδικητικά εναντίον των πρώην συζύγων;

3.    Από όλες αυτές τις καταγγελίες, πόσες έχουν χρησιμοποιήσει τα παιδιά εναντίον των πρώην συζύγων;

4.    Πόσες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον των παιδιών έγιναν ψευδώς;

5.    Γιατί δεν δείχνετε την πραγματική εικόνα και το μόνο που δείχνετε είναι ότι μόνο οι γυναίκες είναι τα θύματα;

Εδώ να αναφέρω ότι η διευθύντρια του ΣΠΑΒΟ προσπάθησε να με διακόψει επανηλλειμένα αλλά δεν της το επέτρεψα. Επί της ουσίας δεν απαντήσαν στα ερωτήματα μου.

Επίσης, ανάφερα την αδιαφορία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και της Αστυνομίας και του ότι δεν έχουν κανονισμούς σχετικά με αποξενωμένους πατέρες και δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν το 2023.

Η Επίτροπος Νομοθεσίας αναφερε ότι προσπαθούν να εκσυχρονίσουν το Οικογενειακό Δίκαιο, κάτι το οποίο ακούμε εδώ και χρόνια.

Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, το μόνο που είπε, ήταν το πόσο σοκαρισμένη είναι για αυτά τα στοιχεία εναντίον των γυναικών, που από ότι φαίνεται δεν είναι Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, αλλά Επίτροπος Υπέρ των Γυναικών.

Υπάρχει πλήρης αδιαφορία από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ξεκινώντας από τις παντελώς ανίκανες και αδιάφορες Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, το υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, την Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού και την Αστυνομία. 

Δυστυχώς, οι δικηγόροι συμβουλεύουν τις γυναίκες να κάνουν ψευδείς καταγγελίες μόνο και μόνο για να εκδικηθούν τους πρώην συζύγους τους και τους πατέρες, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχουν στον ψυχικό κόσμο των παιδιών.

Έχω ζητήσει επανηλλειμένα ραντεβού με την υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας, αλλά μέχρι σήμερα και από αυτήν πλήρης αδιαφορία. Κατά τα άλλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχει ζητήσει «ανοικτές πόρτες στους πολίτες».