Ο Γ. Νεοκλέους στηλιτεύει τα όσα έχουν συμβεί γύρω από την υπόθεση του 82χρονου που πυροβόλησε πρόσωπο το οποίο εισήλθε στην περιουσία του για να τον κλέψει.

Η ιστορία του 82χρονου που πυροβόλησε έναν κατά συρροή κλέφτη στην αυλή του σε χωριό της Λεμεσού, δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο και αδιάφορο. Καταδικάστηκε μεν σε φυλάκιση, η κοινή γνώμη ξεσηκώθηκε υπέρ του, ο Πρόεδρος ζήτησε να του απονεμηθεί χάρη, αλλά η υπόθεσή του έπεσε σε νομικίστικα προβλήματα, λόγω έφεσης που υπέβαλε ο δικηγόρος, δεν του απονεμήθηκε η χάρις και ο άνθρωπος όντας κρατούμενος μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο γιατί η υγεία του είναι κλονισμένη.

Έλεος πια σ’ αυτόν τον τόπο. Ο νόμος εξαντλεί την αυστηρότητά του στους ανήμπορους και στους αδύνατους, ενώ για τους δυνατούς είναι ανίσχυρος. Στην περίπτωση αυτή, εξαντλείται η αυστηρότητα στο γράμμα της νομοθεσίας, αλλά αγνοείται πλήρως το πνεύμα της. Εάν, ο μη γένοιτο, ο άνθρωπος αυτός αφήσει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, αν έχουν συνείδηση, οι τύψεις θα τους βασανίζουν σ όλη τους τη ζωή. Η Πολιτεία, το κράτος, οι θεσμοί, ας κάνουν γρήγορα κάτι πριν είναι αργά.