Αν πρέπει να αναδείξουμε νικητή στο debate της περασμένης Πέμπτης, τον τίτλο διεκδικούν οι δημοσιογράφοι, ιδιαιτέρως ο Αντρέας Κιμήτρης του Alpha. Για δύο λόγους: Την ερώτηση περί διχοτόμησης της ΑΟΖ που ταρακούνησε τα λιμνάζοντα νερά της τηλεμαχίας και την εκμαίευση της είδησης από τον Άντρο Κυπριανού ότι δεν θα είναι υποψήφιος το 2023.  
 

Η αναμέτρηση μεταξύ Άντρου και Αβέρωφ έληξε ισόπαλη χωρίς εκπλήξεις. Ήταν μια βαρετή συζήτηση, εγκλωβισμένη σε αυστηρούς κανόνες. Από τα ΜΕΔ και τη Δρομολαξιά μέχρι τον Σαουδάραβα και τους συμπεθέρους, έμοιαζε σαν ν’ ακούγαμε παλιές κασέτες. Αυτό που δεν ρώτησε κανείς πάντως ήταν σε τι ακριβώς εξυπηρετούσε το άκαιρο debate. 

Συγχαρητήρια στην Αννίτα Δημητρίου γιατί κατάφερε να μπει σφήνα στην ανδροκρατούμενη ηγεσία του ΔΗΣΥ. Όσο για την ευφορία στην Πινδάρου και την πεποίθηση ότι οι «νέοι με απήχηση» θα αυξήσουν την επιδραστικότητα του κόμματος, ας μας επιτραπεί το σχόλιο ότι το νεαρό της ηλικίας δεν είναι αυτοσκοπός. Το παράδειγμα του Ευθύμιου Δίπλαρου φτάνει και περισσεύει. 

Ας γκρινιάζουν κάποιοι ότι η επιστροφή των έργων τέχνης της Αμμοχώστου είναι μια τρύπα στο νερό. Όσοι επιθυμούν πραγματικά την επανέναρξη του διαλόγου συμφωνούν ότι η συνάντηση των Αναστασιάδη και Ακιντζί στο Λήδρα Πάλας βοήθησε. Αν όχι στη επίτευξη προόδου, στην αποφυγή τουλάχιστον δημιουργίας τοξικού κλίματος ανάμεσα στις δύο κοινότητες.

Η ανακοίνωση του πειθαρχικού συμβουλίου για τον ευρωβουλευτή Παπαδάκη ξύπνησε μνήμες από τα πέτρινα χρόνια των παλαιοκομμουνιστικών κομμάτων, τότε που προχωρούσαν σε διαγραφές εν ονόματι της ιδεολογικής καθαρότητας. Ο Σιζόπουλος, με το «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» που επιχειρεί, κινδυνεύει να μην έχει κόμμα για να διεκδικήσει εκλογές το 2021.

Κάποιος καλός άνθρωπος να υποδείξει στον, ευγενέστατο κατά τ’ άλλα, Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ότι η πολιτική δεν είναι ματς για να σφυρίξει τη λήξη. Όχι μόνο για την γκάφα του σε σχέση με το πότε γνωρίστηκε ο Πρόεδρος με τον Σαουδάραβα, αλλά κυρίως για το μείζον θέμα του ελλείμματος πολιτικής ηθικής που στιγματίζει τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη. 

Φιλελεύθερα, 9/2/2020.