Από Πειθαρχική Επιτροπή θα περάσει ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας, μετά από απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας για πειθαρχική δίωξή του, ύστερα από καταγγελίες γυναικών υφιστάμενών του για κατάχρηση εξουσίας και ανάρμοστη συμπεριφορά. 

Η υπόθεση καταγγέλθηκε νωρίς το 2021 από γυναίκες που υπηρετούσαν στο ίδιο γραφείο στο οποίο ο εν λόγω αξιωματικός ήταν προϊστάμενός τους. Ο Αρχηγός Αστυνομίας διόρισε ερευνώντα λειτουργό ο οποίος διερεύνησε τις καταγγελίες γυναίκας. Η αστυνομικός είχε καταγγείλει τον αξιωματικό για άσκηση ψυχολογικής βίας και εξευτελιστική συμπεριφορά, ενώ μετά από οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας άρχισε η πειθαρχική δίωξη του αξιωματικού.

Στα πλαίσια της πειθαρχικής έρευνας, κλήθηκε για κατάθεση αριθμός αστυνομικών, με τις καταγγελίες εναντίον του αξιωματικού να αυξάνονται, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψαν άλλες 10 καταγγελίες σε βάρος του, από μέλη που συνεργάστηκαν μαζί του, τα οποία έκαναν λόγο για καταπιεστική και εξευτελιστική συμπεριφορά. Πρόκειται για αστυνομικούς από διάφορες βαθμίδες, τόσο γυναίκες όσο και άντρες. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, τον περασμένο Αύγουστο, ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε εκ νέου στη Νομική Υπηρεσία, η οποία ζήτησε την πειθαρχική δίωξη του εν λόγω αξιωματικού. Λόγω του βαθμού του ο Αρχηγός Αστυνομίας ζήτησε από την υπουργό Δικαιοσύνης όπως διορίσει πειθαρχική επιτροπή η οποία θα εκδικάσει την υπόθεση. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», έχει οριστεί η επιτροπή της οποίας θα προεδρεύει δικηγόρος της Δημοκρατίας, ένας ανώτερος αστυνόμος και ένας πρώτος διοικητικός λειτουργός του υπουργείου Δικαιοσύνης. Δημόσιος κατήγορος στην πειθαρχική δίκη θα είναι νομικός της Νομικής Υπηρεσίας, ο οποίος θα ετοιμάσει και το σχετικό κατηγορητήριο το οποίο θα περιλαμβάνει τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας και ανάρμοστης συμπεριφοράς. Η Πειθαρχική Επιτροπή έχει εξουσία να επιβάλει ποινές από επίπληξη μέχρι και εξαναγκασμό σε παραίτηση εφόσον κρίνει ότι τα αδικήματα –αν αποδειχθούν– είναι σοβαρά και επαναλαμβανόμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μετά από τις καταγγελίες, ο ανώτερος αξιωματικός μεταφέρθηκε σε νέο πόστο, χωρίς να τεθεί σε διαθεσιμότητα, γεγονός που καυτηριάστηκε από τη συντεχνία των αστυνομικών «Ισότητα».