Μεγαλύτερη αισιοδοξία για θετική κατάληξη στην προσπάθεια συνεργασίας, διαπιστώνεται και από τις δύο πλευρές μετά τη συνάντηση του Ανδρέα Μαυρογιάννη με την ηγεσία των Οικολόγων στα γραφεία του Κινήματος. Μία συνάντηση η οποία ήταν η δεύτερη και η οποία αφήνει ανοικτή την προοπτική οι δύο πλευρές να πορευθούν μαζί στις προεδρικές εκλογές. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου και Ανδρέας Μαυρογιάννης στις δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση που είχαν, πέραν από την αναφορά τους σε θετικό κλίμα, εστίασαν σε περιβαλλοντικά θέματα τα οποία αποτέλεσαν και το αντικείμενο της χθεσινής συνάντησης, Από πλευράς μάλιστα του υποψηφίου έγινε αναφορά στην ανάγκη μίας πράσινης συμμαχίας που θα φέρει μια ουσιαστική πράσινη αλλαγή σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας.

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε πάρα πολλά θέματα που μας ενδιαφέρουν ως Οικολόγοι, όπως είναι η πράσινη μετάβαση, η ψηφιακή μετάβαση αλλά και οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στις κυβερνητικές υπηρεσίες, τα θέματα της ενεργειακής πολιτικής και το μεγάλο κόστος που έχουν να αντιμετωπίσουν οι πολίτες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, προσθέτοντας πως συζητήθηκαν ακόμα θέματα διαφθοράς και μια σειρά άλλων θεμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ανέφερε ότι είχαν μία πάρα πολύ καλή συνάντηση κατά την οποία συζήτηση όλα τα ζητήματα στα οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος των Οικολόγων. «Έχουμε διαπιστώσει κατά τη δική μας αντίληψη ότι σε μεγάλο βαθμό οι θέσεις μας συμπίπτουν και αυτό δεν είναι έκπληξη για εμάς», ανέφερε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, προσθέτοντας ότι αυτός είναι και ο βασικός λόγος της χθεσινής συνάντησης.

«Όχι για να ζητήσουμε απλά τη στήριξη του Κινήματος, αλλά για να συζητήσουμε στο μέτρο που και το κίνημα βλέπει τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο, τη δυνατότητα δημιουργίας μιας κοινής συμμαχίας που θα επιτρέψει στον τόπο μας να πάει μπροστά μέσα από την πράσινη ανάπτυξη, μέσα από την πραγματική πράσινη αλλαγή», δήλωσε, προσθέτοντας πως αυτή η πράσινη αλλαγή δεν περιλαμβάνει μόνο θέματα περιβάλλοντος με τη στενή έννοια του όρου, αλλά όλα ζητήματα της καθημερινότητας μέχρι τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα όπως είναι το Κυπριακό. «Είμαι πολύ ευτυχής για τη συζήτηση που είχαμε με τον κ. Θεοπέμπτου και προσδοκούμε αυτή η συνεργασία μας θα ευοδωθεί και θα δημιουργήσει προοπτική για τον τόπο», κατέληξε ο υποψήφιος Πρόεδρος.