«Να ζητούνται εξηγήσεις από το Συναγερμό γιατί αλλοδαποί, αφού έλαβαν χρυσό διαβατήριο, εισέφεραν στο κομματικό ταμείο, δεν είναι συκοφαντία. Ο Συναγερμός οφείλει απαντήσεις προς την κοινωνία τις οποίες θα συνεχίσουμε να απαιτούμε», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ & Επικεφαλής του Τομέα Οικονομίας Χ. Πολυκάρπου, ως απάντηση στην ανακοίνωση του ΔΗΣΥ για «απαγόρευση εισφοράς προς τα κόμματα».

Φιλότιμη η προσπάθεια του Δημοκρατικού Συναγερμού να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση, τονίζει η ανακοίνωση και προσθέτει πως «Το βέβαιο όμως είναι ότι όσο και να προσπαθεί δεν μπορεί να μηδενίσει τις ευθύνες του για τις πρωτοφανείς διαστάσεις διαπλοκής και διαφθοράς που λαμβάνει το σκάνδαλο με τα χρυσά διαβατήρια».

«Το ΑΚΕΛ», συνεχίζει η ανακοίνωση, «ήταν πάντοτε υπέρμαχος της απεξάρτησης των Κομμάτων από τις εισφορές ιδιωτών. Για να γίνει αυτό επιβάλλεται η αύξηση της κρατικής χορηγίας, με πλήρη διαφάνεια και έλεγχο, ώστε να μην χρειάζονται την οικονομική στήριξη από ιδιώτες. Την ίδια ώρα, πάντοτε είχε τη θέση ότι πρέπει να συζητηθεί η μείωση των εξόδων στις προεκλογικές εκστρατείες και να επιμηκυνθεί η περίοδος των ελέγχων».

«Ας κοπιάσουν λοιπόν να τα συζητήσουμε. Έστω και όψιμα», αναφέρει τέλος η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.