Μετά τη συνάντηση με Ανδρέα Μαυρογιάννη συναντήθηκε με τον Νίκο Χριστοδουλίδη ο Αβέρωφ Νεοφύτου, στο πλαίσιο λήψης αποφάσεων για τον δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών.

Κατά την αποχώρησή του ο ανεξάρτητος υποψήφιος ανέφερε ότι «είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση. Μετέφερα την δίκη μου προσέγγιση όπως και πριν από τη συνάντηση, στη σχετική δήλωση που έκανα. Αυτό ήταν ο στόχος της συνάντησης. Αύριο τα συλλογικά όργανα του κόμματος θα λάβουν αποφάσεις». 

Ο κ. Χριστοδουλίδης ρωτήθηκε εκ νέου αν νιώθει συναγερμικός κι είπε ότι «ποτέ δεν αρνήθηκα τις πολιτικές μου καταβολές». Επιβεβαίωσε ακόμη τηλεφωνική επικοινωνία με Πρόεδρο Αναστασιάδη. «Δεν μπορώ να τοποθετηθώ εκ μέρους της ηγεσίας του κόμματος», σημείωσε ακολούθως κι ανέφερε ότι θα γίνουν σεβαστές οι συλλογικές αποφάσεις του ΔΗΣΥ.

Δεν επιβεβαίωσε ακόμη τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που θέλουν να τίθεται ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ δύο σενάρια που αφορούν το ένα στήριξη της υποψήφιοτητάς του και το άλλο ψήφο κατά βούληση.

Από πλευράς του ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε ότι «τους ακούσαμε, μαζί με τους συναδέλφους στην ηγεσία του κόμματος. Εις αύριο τα σπουδαία. Έχουμε αύριο η ώρα 6 το Πολιτικό Γραφείο, αν οποιοδήποτε άλλο κόμμα που στηρίζει τους δυο συγκεκριμένους θέλει, όπως είναι και η απόφαση του Εκτελεστικού, εμείς δεν αρνούμαστε να δούμε τον οποιονδήποτε. Εμείς έχουμε τις αρχές και τις αξίες, από την ημέρα ίδρυσης του Δημοκρατικού Συναγερμού, αυτές που βαδίσαμε στην προεκλογική περίοδο».

Στα γραφεία της Πινδάρου ο υποψήφιος έφθασε με μέλη του επιτελείου του, όπως η Μαριλένα Ευαγγέλου, η Τζόζη Χριστοδούλου, ο Χαράλαμπος Κωνσταντίνου και Χαράλαμπος Χαραλάμπους.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης η ηγεσία του ΔΗΣΥ που αποτελείται από τους Ευθύμιο Διπλαρο, Νίκο Τορναρίτη, Γιώργο Γεωργίου και Χάρης Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τη συνάντηση ο Νίκος Χριστοδουλίδης έκανε με δήλωσή του άνοιγμα στον Δημοκρατικό Συναγερμό. Όπως ανέφερε σε δήλωσή του, δεν σταμάτησε ποτέ να τους αντικρίζει με σεβασμό και εκτίμηση.