Νέα «μεταγραφή» στο «στρατόπεδο» Νικόλα Παπαδόπουλου. Πρόκειται για τον Ιωάννη Ξάνθου Κληρίδη, αδελφότεκνο του Γλαύκου Κληρίδη.  Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν το πρωί στο εκλογικό επιτελείο του Ν. Παπαδόπουλου.
 
Δήλωση Ι.Κληρίδη
 
Η σημερινή μου παρουσία στο εκλογικό επιτελείο του υποψήφιου προέδρου Νικόλα Παπαδόπουλου, έχει να κάνει με την απόφασή μου να τον στηρίξω στην προσπάθειά του, ώστε ν’ απεγκλωβιστεί η Κύπρος από τα δύσκολα μονοπάτια που έχει εισέρθει σε αυτήν τη διαδικασία του εθνικού μας ζητήματος. Η απόφασή μου έχει ληφθεί μετά από πολύ σοβαρή σκέψη. Για όσους δεν με γνωρίζουν, διαχρονικά οι θέσεις μου στο Κυπριακό ήταν πολύ κοντά στις θέσεις και οράματα του υποψήφιου προέδρου Νικόλα Παπαδόπουλου.

Έχω εκφράσει κατά διάφορες εποχές με παρεμβάσεις μου, κυρίως στον Τύπο, αλλά και εσωτερικά στην παράταξη που ανήκω, δηλαδή στον Δημοκρατικό Συναγερμό, την αντίθεσή μου με πολλά ζητήματα που αφορούν στο Κυπριακό, αλλά και σε άλλα θέματα. Δυστυχώς, ο σημερινός Δημοκρατικός Συναγερμός δεν αντιπροσωπεύει, κατά τη δική μου άποψη, τα ιδεώδη οράματα, θυσίες και αγώνες που έχουν γίνει από τα μέλη της παράταξης από ιδρύσεως μέχρι σήμερα. Θεωρώ ότι το ιδεολογικό υπόβαθρο έχει επίσης αλλάξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ως  εκ τούτου παρόλο ότι φέρω, καλώς ή κακώς, ένα βαρύ όνομα ως ο ιός του αείμνηστου Ξάνθου Κληρίδη και ανιψιός του αειμνήστου Γλαύκου Κληρίδη, δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι απαθής. Από σήμερα τίθεμαι στη διάθεση του υποψηφίου προέδρου Νικόλα Παπαδόπουλου, να προσφέρω με μόνο μου γνώμονα το εθνικό συμφέρον και να γίνει προσπάθεια ούτως ώστε, οι μελλοντικές γενιές να μπορέσουν να ζήσουν σε αυτόν τον τόπο με ειρήνη και ασφάλεια. Παραμένω στον ιδεολογικό μου χώρο. 

Το ότι σήμερα βρίσκομαι εδώ είναι για την καθαρά στήριξη μου στον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο, για την προσπάθεια που καταβάλλει στο εθνικό μας θέμα. Είναι καιρός, επίσης, γενικά να εμπιστευτούμε τους νέους ανθρώπους ώστε να πάει μπροστά ο τόπος μας σε όλα τα ζητήματα. Έχω πλήρης εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, στις ικανότητές του, στο βάθος σκέψης του και στο όραμά του. Να είστε σίγουροι, από τούδε και στο εξής οι παρεμβάσεις μου θα είναι τακτικές στην προσπάθεια να απεμπλακούμε από αυτές τις διαδικασίες που έχουμε εμπλακεί χωρίς λόγο και αιτία.
 
Δήλωση Νικόλα Παπαδόπουλου
 
Θέλω να ευχαριστήσω το φίλο Ιωάννη Κληρίδη για την στήριξη και την ενίσχυση που φέρει σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια γι’ αλλαγή. Η δική του υποστήριξη αποτελεί απόδειξη ότι αυτή η καθολική απαίτηση της κοινωνίας δεν λογαριάζει κομματικά στεγανά, αλλά είναι κάτι που το θέλουν οι πολίτες, είναι κάτι που χρειάζεται αυτήν την στιγμή ο τόπος. Δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι με τη δική του βοήθεια και στήριξη, οι δυνάμεις της αλλαγής τον Φεβρουάριο, θα πετύχουν αυτόν το στόχο. Θα μετουσιώσουν την απαίτηση της κοινωνίας σε πράξη και θα φέρουν την αλλαγή σε λανθασμένες νοοτροπίες ,σε αποτυχημένες πολιτικές και σε ό,τι αφορά την νέα στρατηγική στο Κυπριακό που χρειάζεται αυτή την στιγμή η πατρίδα μας.
 
Πηγή: philenews