Το Υπουργείο Εξωτερικών συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία «Orange The World, UNiTE to End Violence against Women», του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η οποία εντάσσεται στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Μέρα Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών, που είναι η 25η Νοεμβρίου. Σε αυτό το πλαίσιο, το κτήριο Εθιμοτυπίας του Υπουργείου Εξωτερικών θα φωταγωγηθεί απόψε σε πορτοκαλί χρώμα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΣΠΑΒΟ δέχτηκε 2502 τηλέφωνα από θύματα βίας το 2018

Η βία κατά των γυναικών και κοριτσιών αποτελεί κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εξακολουθεί να είναι διαδομένη σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, μία στις τρεις γυναίκες θα πέσει θύμα σωματικής ή σεξουαλικής βίας, ενώ 87,000 γυναίκες δολοφονηθήκαν το 2017, εκ των οποίων περισσότερες από τις μισές ήταν θύματα των συντρόφων τους ή μελών των οικογενειών τους. Σύμφωνα με την EuroStat, το 80% των θυμάτων εμπορίας προσώπων στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι γυναίκες, ενώ ανά το παγκόσμιο περίπου δώδεκα εκατομμύρια κορίτσια ηλικίας κάτω των δεκαοκτώ εξαναγκάζονται σε γάμο κάθε χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κάλεσμα Αστυνομίας στα θύματα βίας να μη σιωπούν

Με την πρόσφατη απόφαση για ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στην εξωτερική πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Υπουργείο Εξωτερικών άρχισε να δραστηριοποιείται συστηματικά και να συμβάλλει πιο ενεργά στις διεθνείς προσπάθειες για πρόληψη της βίας κατά των γυναικών και κοριτσιών. Σε αυτό το πλαίσιο προωθεί, ανάμεσα σε άλλα, τη συζήτηση του θέματος σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, συμβάλλοντας παράλληλα και στη διαμόρφωση θέσεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΟΗΕ, στηρίζοντας και τις αναπτυξιακές δράσεις αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών.

Πηγή: philenews