Μετά από έναν απολύτως επιτυχηµένο κύκλο παραστάσεων στην Αθήνα το 2024, η «Ανδροµάχη», η καθηλωτική σκηνοθετική πρόταση του Ρηγίνου Ρηγίνου, ταξιδεύει στην Κύπρο– γενέτειρα του σκηνοθέτη– για δύο µόνο παραστάσεις.
Πώς θα ένιωθες να γίνεις για ένα βράδυ κομμάτι της αναβίωσης ενός από τους πιο συγκλονιστικούς ελληνικούς µύθους;
Μια σπάνια θεατρική εμπειρία, σε ερμηνεία της Δένιας Μιµερίνη, έρχεται στη Λευκωσία για δύο µόνο βραδιές, την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Ιουλίου.
Η Ανδροµάχη, πριγκίπισσα της Τροίας και χήρα του Έκτορα, φτάνει στην Ελλάδα μετά την καταστροφή του Τρωικού Πολέμου. Ως αιχμάλωτη και ερωμένη του Πύρρου, γιου του Αχιλλέα, περνά από μια επώδυνη πορεία μέχρι να βρει καταφύγιο στην Ήπειρο. Εκεί, αντιμέτωπη µε τη λήθη, αγωνίζεται να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητά της.

«Η Ανδρομάχη δεν είναι απλώς ένας μύθος. Είναι κάθε πρόσφυγας που χρειάστηκε να χτίσει μια νέα ζωή χωρίς να ξεχάσει την πατρίδα του» σημειώνει ο δημιουργός της παράστασης.
Μέσα από έναν σύγχρονο µονόλογο συνειδητοποίησης, η Ανδρομάχη ενσαρκώνει την επιζήσασα γυναίκα που αρνείται να ξεχάσει. Η παράσταση εξερευνά θέματα όπως η προσφυγιά, η απώλεια, η αναζήτηση νέας ταυτότητας και ο αγώνας ενάντια στη λήθη, µμεταφέροντας τους σπαραγμούς της ψυχής της ηρωίδας μέσα από τη δύναμη της τέχνης.
Πώς θα ήταν, όμως, να βρεθείς εσύ στη θέση της για 50 λεπτά;
Συντελεστές

- Σκηνοθεσία, Δραµατουργία: Ρηγίνος Ρηγίνου
- Μουσική Σύνθεση & Επιµέλεια: Αλέξης Φάλαντας
- Κείµενο: Άκης Δήµου
- Ερµηνεία: Δένια Μιµερίνη
Πού και πότε
- Λευκωσία, Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Παρασκευή 11, Σάββατο 12 Ιουλίου, 9μ.μ. Διάρκεια: Διάρκεια: 50’ Εισιτήρια: Sold Out Tickets
Ο Ρηγίνος Ρηγίνου
Γεννήθηκε στην Κύπρο. Έχει σπουδάσει Υποκριτική και Παραστατικές Τέχνες στο Πανεπιστήμιο του Χάντερσφιλντ (Ηνωμένο Βασίλειο) κι έχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό του στις Θεατρικές Σπουδές και τη Διεθνή Δραματολογία στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή σεμινάρια όπως το Λύκειο Επιδαύρου (2019), το DUENDE Ensemble Physical Theatre του Τζον Μπρίτον (2019) και το σεμινάριο της Έιμι Γουάιτχεντ βασισμένο στην τεχνική Biomechanics του Μέγερχολντ (2017), ενώ έγινε αποδεκτός στο σεμινάριο της τεχνικής του Θεόδωρου Τερζόπουλου. Δραστηριοποιείται στον χώρο του θεάτρου και της περφόρμανς, καθώς και στη δημιουργία μικρών κινηματογραφικών παραγωγών. Έχει ολοκληρώσει τη διατριβή του ερευνώντας το Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο στις σύγχρονες σκηνές, διεξάγοντας την κεντρική του έρευνα στην παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με τον Ιππόλυτο, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου.