Την έκθεση των Τουρκοκυπρίων εικαστικών Αλέβ Αντίλ και Ασλί Μπολαγίρ με τίτλο «Rivers In The Ocean» παρουσιάζει από τις 9 Φεβρουαρίου το Korai Project Space, σε επιμέλεια της Εσρά Πλουμέρ Μπαρντάκ.

Όπως αναφέρει η επιμελήτρια, ο τίτλος παραπέμπει στην ανταγωνιστική αλλά και άρρηκτη σύνδεση παγκόσμιων και τοπικών θεμάτων, λαμβάνοντας ως αφετηρία τις οντολογικές και μεταφυσικές πτυχές των υδάτινων ρευμάτων, σε μια προσπάθεια αναφορών στις ικανότητες και αποτυχίες των ανθρώπων στην αντιμετώπιση της σύγχρονης ζωής.

Η επιλογή των έργων των καλλιτεχνών αφορά στις φυσικές/ ψυχολογικές, φυσικές/ συνθετικές και συστημικές δομές που μπορεί να αποτελούν τη βάση, να καθοδηγούν και μερικές φορές να υπερνικούνται από τις ανθρώπινες εμπειρίες. 

Η έκθεση καθορίζεται από την συνεργασία και συναλλαγή μεταξύ των καλλιτεχνών αλλά και τις ατομικές τους σκέψεις γύρω από τη λατινική φράση «Amor Fati» [αγάπη για τη μοίρα]. Ιδιαίτερα συζητημένο το Amor Fati από τον Φρίντριχ Νίτσε, είναι μια πράξη του ανθρώπου να αντιμετωπίζει το πεπρωμένο του.

Η Αλέβ Αντίλ και η Ασλί Μπολαγίρ στην ενασχόλησή τους με την ευρύτερη έννοια της φράσης αυτής, εισάγουν την «αποδοχή της μοίρας μας» σε έναν χώρο όπου αναδύονται εναλλακτικοί κόσμοι και ταυτότητες, τονίζοντας την αποπροσανατολισμένη εγγύτητα των ανθρώπων με τη φύση και τις φυσικές κινήσεις που υπάρχουν στη ζωή, όπως οι ροές και οι αλλαγές, σε σχέση με τις αφηγήσεις που περιβάλλουν τη μοίρα.

Asli Bolayir, Que sera sera, sip of fate, 2021

Παράλληλα στις 16 Φεβρουαρίου θα εγκαινιαστεί δεύτερο μέρος της έκθεσης των καλλιτεχνών στην γκαλερί Arucad Art Space. 

Το τμήμα του προγράμματος που αφορά στην έκθεση στο korai project space υλοποιείται με τη στήριξη του Τμήματος Νεότερου & Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού Κύπρου.

  • Λευκωσία, Korai Project Space. Εγκαίνια: Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, 6μ.μ. Διάρκεια: μέχρι 3 Μαρτίου