Άλλη μια σοβαρή υπόθεση εμπορίας προσώπων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση διερευνά το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων του Αρχηγείου Αστυνομίας, το οποίο προχώρησε την περασμένη Δευτέρα στη σύλληψη 37χρονου Ελληνοκύπριου από χωριό της επαρχίας Λεμεσού. Το θύμα είχε αφιχθεί στην Κύπρο τους δύο τελευταίους μήνες όπου εργαζόταν ως γεωργική εργάτρια, ενώ μετά από ένα μήνα άρχισε να βιώνει τον απόλυτο εφιάλτη από τα χέρια που της έδιναν ψωμί για να ζήσει.

Η υπόθεση αναμένεται να καταχωρηθεί αύριο ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού, με τον 37χρονο ύποπτο να βρίσκεται υπό κράτηση για τα υπό διερεύνηση αδικήματα της εμπορίας προσώπου με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση, βιασμό και άσεμνη επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η 33χρονη από το Νεπάλ είχε μεταφερθεί αρχές Ιουνίου από τον 37χρονο εργοδότη της στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού με αιμορραγία. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς είχε υποστεί ρήξη κόλπου και κολπική αιμορραγία. Μάλιστα, ιατρός των Πρώτων Βοηθειών ενημέρωσε τις Αρχές αναφέροντας την περίπτωση της 33χρονης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ήρθε για εργασία και έπεσε θύμα βιασμού

Ακολούθως, λήφθηκε κατάθεση από τον εργοδότη της ο οποίος ανέφερε πως δεν γνώριζε γιατί η υπάλληλος του είχε υποστεί αιμορραγία. Η 33χρονη μετά το χειρουργείο ανέφερε προφορικά σε νοσηλευτικό προσωπικό ότι ο εργοδότης της, την είχε βιάσει ενώ σε κατάθεσή της την επομένη αρνήθηκε να αναφέρει οτιδήποτε. Όπως πληροφορείται ο «Φ», τις επόμενες ημέρες και σε δεύτερη κατάθεση της η 33χρονη είπε μεταξύ άλλων πως ένα μήνα μετά την εργοδότησή της, ο 37χρονος ύποπτος – εργοδότης άρχισε να της επιτίθεται άσεμνα και να τη βιάζει.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν όπως ενώ η 33χρονη αλλοδαπή νοσηλευόταν ακόμη στο Νοσοκομείο Λεμεσού, δημοσιογράφος ενημέρωσε το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων και ανέφερε ότι η εν λόγω γυναίκα ενδεχομένως να είναι θύμα εμπορίας.

Η 33χρονη αφού έλαβε εξιτήριο μεταφέρθηκε σε καταφύγιο πιθανών θυμάτων και από τις συνεντεύξεις που έδωσε στα μέλη του ΓΚΕΠ, αναγνωρίστηκε ως θύμα εμπορίας προσώπων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευσή της.

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του 37χρονου εργοδότη ο οποίος ανακρινόμενος παραδέχθηκε ότι ήρθε σε σεξουαλική επαφή με την 33χρονη, ισχυριζόμενος ωστόσο ότι ήταν με τη θέλησή της.

Να σημειωθεί πως το θύμα εμπορίας προσώπων σε κατάθεση του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι αρχικά φοβόταν να μιλήσει και να πει τα πραγματικά γεγονότα, καθώς θα έχανε –όπως είπε– την εργασία της, σημειώνοντας πως για να έρθει στην Κύπρο δανείστηκε χρήματα τα οποία έπρεπε να ξοφλήσει.