Η διευθυντική ομάδα του pcharge μιλά για το νέο brand της Πετρολίνα, που δημιούργησε ένα ευρύ δίκτυο φορτιστών, πλατφόρμα και εφαρμογή.

Ο πρώτος φορτιστής υπερταχείας φόρτισης από την Πετρολίνα είναι γεγονός. Τι πρέπει να γνωρίζει το κοινό;

Ως ένας δυναμικός, κορυφαίος οργανισμός που εξελίσσεται, προσαρμόζεται και μεταβάλλεται επενδύοντας στην καινοτομία και το αύριο, η Πετρολίνα αγκαλιάζει την πράσινη μετάβαση διευρύνοντας τη στρατηγική της στη βιώσιμη ανάπτυξη σε νέους τομείς ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτό και με προτεραιότητα όπως πάντοτε την παροχή υπηρεσιών άριστης ποιότητας, με έξυπνες λύσεις και πελατοκεντρική προσέγγιση, έχει δημιουργήσει το pcharge για να προσφέρει μια απρόσκοπτη εμπειρία φόρτισης Η/Ο.

Η Πετρολίνα μάλιστα, είναι η πρώτη εταιρεία που έχει εγκαταστήσει φορτιστές σε πρατήρια και έχει αναπτύξει το δικό της δίκτυο φόρτισης σε όλη την Κύπρο.  

Μέσω του pcharge λοιπόν, προσφέρεται μία ολοκληρωμένη γκάμα υπηρεσιών σχετικά με την ηλεκτροκίνηση (προμήθεια και εγκατάσταση φορτιστών, πλατφόρμα διαχείρισης σημείων επαναφόρτισης,  mobile app, 24/7 υποστήριξη πελατών).

Αναμένεται επίσης να εγκατασταθούν περισσότεροι φορτιστές εντός του 2024, σε πρατήρια, δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους με το δίκτυο pcharge να επεκτείνεται ραγδαία. 

Όσον αφορά την πλατφόρμα pcharge, παρέχονται ολοκληρωμένες λύσεις ηλεκτροκίνησης, όπως παρακολούθηση φορτιστών, τιμολόγηση, διαχείριση στόλου ηλεκτρικών οχημάτων και ανάλυση δεδομένων. Επίσης, η Πετρολίνα διαθέτει στην αγορά την εφαρμογή pcharge app, που παρέχει σε όλους τους χρήστες, τη δυνατότητα πλήρης πρόσβασης στο δίκτυο όπου μπορούν να φορτίσουν με αποκλειστικές τιμές.

Σε ποια σημεία έχουν εγκατασταθεί  μέχρι σήμερα οι φορτιστές;

O πρώτος, έχει εγκατασταθεί  στο πρατήριο Petrolina στην περιοχή του νέου ΓΣΖ στην Λάρνακα και έχει δυνατότητα φόρτισης μέχρι 150kW. Ο φορτιστής είναι πλήρως αδειοδοτημένος με πιστοποιητικά ασφαλείας ISO/IEC 14443A/B, ISO/IEC 15693.

Φορτιστές υπερταχείας επαναφόρτισης (από 50 kW μέχρι 150 kW), έχουν επίσης εγκατασταθεί, στα πρατήρια Petrolina στη Χοιροκοιτία και στο δρόμο του Λιμανιού στη Λεμεσό καθώς και στο πρατήριο ΕΝΙ στα Κονιά της Πάφου.

Πολύ σύντομα αναμένεται να  λειτουργήσουν φορτιστές στο πρατήριο Petrolina στον Αστρομερίτη όπως και στο πρατήριο  ΕΝΙ στη Λεωφόρο Λεμεσού στη Λευκωσία.

Η Πετρολίνα έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη ολοκληρωμένου δικτύου σημείων επαναφόρτισης και σε υπεραγορές, πολυκαταστήματα, ξενοδοχεία, δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης, γραφεία και εμπορικά κτήρια με φορτιστές AC 22 kW, που καλύπτουν όλες τις επαρχίες της Κύπρου, με στόχο το pcharge να καθιερωθεί ως το μεγαλύτερο δίκτυο στο νησί.

Πώς μπορεί να εξυπηρετηθεί από το δίκτυό pcharge, ένας ιδιοκτήτης ηλεκτρικού οχήματος;

H Πετρολίνα διαθέτει στην αγορά το pcharge app, που παρέχει σε όλους τους χρήστες, τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλους τους φορτιστές του δικτύου. Μέσω της εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν να εντοπίζουν τον κοντινότερο φορτιστή, τη ισχύ και διαθεσιμότητα του, γραμμή υποστήριξης 24/7 και να προβαίνουν σε πληρωμές. Επιπλέον, μέσω του διευρυμένου δικτύου pcharge, μπορούν να λαμβάνουν αποκλειστικές τιμές, γρήγορη φόρτιση με τους ταχυ-φορτιστές σε πρατήρια Petrolina και Eni, όπως και δυνατότητα περιαγωγής σε άλλες χώρες.

Οι χρήστες μπορούν να φορτίσουν μέσω της εφαρμογής, αφού πρώτα κάνουν εγγραφή και δημιουργία λογαριασμού. Στην συνέχεια, μπορούν να επιλέξουν μέσω της εφαρμογής την ανάλογη υποδοχή του φορτιστή ή να σαρώσουν τον κωδικό QR που βρίσκεται στον φορτιστή χρησιμοποιώντας τη επιλογή «Scan QR code».

Πως μπορεί να εξυπηρετηθούν οι εταιρείες μέσω της πλατφόρμας;

Μέσω της πλατφόρμας οι εταιρείες μπορούν να επεξεργάζονται σε πραγματικό χρόνο τα δεδομένα και την απόδοση των φορτιστών. Επίσης, μπορούν να παρακολουθούν την ανάλυση δεδομένων, το σύστημα χρέωσης και πίστωσης καθώς και την κατάσταση του λογαριασμού φορτίσεων και κατανάλωσης ενέργειας.

Η Πετρολίνα έχει ενσωματώσει την πλατφόρμα διαχείρισης pcharge με τις υφιστάμενες υπηρεσίες διαχείρισης στόλου που προσφέρει, για την απρόσκοπτη μετάβαση των εταιρειών στην ηλεκτροκίνηση. Υφιστάμενοι ή καινούριοι πελάτες καρτών Petrolina Fleet Card, μπορούν να εκδώσουν online e-fleet cards για τον ηλεκτρικό τους στόλο, μέσω της διαδικτυακής πύλης Petrolina Card Web Portal και να λαμβάνουν έναν μόνο λογαριασμό κάθε μήνα για  την φόρτιση, μαζί με άλλα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουν από την Πετρολίνα (καύσιμα/λιπαντικά/πλυντήριο αυτοκινήτων/κύλινδρα υγραερίου κ.λπ.)

Πότε να αναμένουμε την ανάπτυξη του δικτύου σας με περισσότερους σταθμούς επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων;

Το δίκτυο αναπτύσσεται ήδη με γοργούς ρυθμούς. Σήμερα η ομάδα μας, έχει εγκαταστήσει 61 σημεία επαναφόρτισης και άλλα 34 σημεία αναμένεται να λειτουργήσουν στο δίκτυο pcharge. Στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε τα 150 σημεία μέχρι το τέλος του 2024 και να καταστούμε το μεγαλύτερο δίκτυο φορτιστών στην Κύπρο.

Ποια είναι τα οφέλη που εντοπίζετε στο σχέδιο χορηγιών Ηλεκτροκίνηση με 1000;

Έχοντας σκοπό την κάλυψη της ανάγκης που προκύπτει στην Κυπριακή αγορά για τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, το σχέδιο εμφανίζεται πιο βελτιωμένο σε σχέση με την πρώτη φάση του προγράμματος, αφού αυξήθηκαν χορηγίες που δικαιούνται τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα να αιτηθούν.

Η Πετρολίνα στηρίζει ενεργά το σχέδιο χορηγιών της κυβέρνησης «Ηλεκτροκίνηση με τα 1000», εξυπηρετώντας ενδιαφερόμενους δικαιούχους του σχεδίου, χαιρετώντας τέτοια σχέδια που συντείνουν στην ανάπτυξη δικτύου φορτιστών με αποτέλεσμα να  προσφέρουν λύση στην δυσκολία που αντιμετωπίζουν πολλοί χρήστες Η/Ο να έχουν εύκολη πρόσβαση σε σημεία επαναφόρτισης.

To pcharge, εντάσσεται στο πλαίσιο της εισόδου της εταιρίας στην νέα εποχή με το βλέμμα στην καινοτομία και το αύριο. Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας;

Έχουμε αγκαλιάσει με αποφασιστικότητα την ενεργειακή μετάβαση  στο πλαίσιο της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξής μας. Συνεχίζοντας να παραμένουμε πελατοκεντρικοί, εξελίσσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας βασισμένοι στις νέες τάσεις της αγοράς και των τεχνολογιών του μέλλοντος, στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης της εταιρείας, προσφέροντας με το pcharge, ομαλή μετάβαση του καταναλωτή στην ηλεκτροκίνηση μέσω της πρόσβασης του σε πολλαπλά σημεία επαναφόρτισης ανά το Παγκύπριο.

Γίνονται επίσης μελέτες και διερεύνηση καινούριων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως τα προηγμένα βιοκαύσιμα, υδρογόνο, βιοαέριο κλπ.

Σε αδρές γραμμές περιγράψτε μας την στρατηγική της εταιρείας τα επόμενα χρόνια στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης; Τι να αναμένουμε;

Στο πλαίσιο της εξέλιξης του στρατηγικού της σχεδιασμού, η εταιρεία σταδιακά αναπτύσσει και προβαίνει σε ενέργειες για την αναβάθμιση των διαδικασιών σε θέματα Βιώσιμης Αειφόρου Ανάπτυξης (Sustainability and Sustainable Development). Παράλληλα, με επιχειρηματική διορατικότητα και συγκροτημένη στρατηγική, η Πετρολίνα συνεισφέρει στην καινοτομία, επενδύοντας σε σύγχρονες και περιβαλλοντικά υπεύθυνες υποδομές που ικανοποιούν τις υψηλότερες διεθνείς προδιαγραφές. Για παράδειγμα τη διάθεση των καυσίμων κίνησης P-EnergyMax, τα οποία συμβάλλουν σε καλύτερη απόδοση του κινητήρα, εξοικονόμηση καυσίμου και μείωση των ρύπων, καθώς και την εγκατάσταση μονάδων ανάκτησης ατμών βενζίνης στις εγκαταστάσεις και πρατήρια.

Επίσης η Πετρολίνα λαμβάνει μία σειρά μέτρων για μετριασμό των επιπτώσεων στο περιβάλλον διαθέτοντας στην αγορά βιοκαύσιμα νέας γενιάς με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, και εφαρμόζοντας πρόγραμμα ενεργειακής απόδοσης των κτηριακών της εγκαταστάσεων με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μονάδων στο νέο τερματικό υγρών καυσίμων και σε πρατήρια όπου είναι πρακτικά εφικτή τέτοια αναβάθμιση.

Κατέβασε την εφαρμογή pcharge εδώ: https://onelink.to/e77v4q