«Για όλα τα έργα τα οποία έχουν τροχοδρομηθεί για την επίλυση του κυκλοφοριακού πήραμε αποφάσεις και αναλάβαμε πρωτοβουλίες», δήλωσε στον ACTIVE o υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, συμπληρώνοντας ότι κάποια είναι ήδη υπό κατασκευή.

«Ο περιμετρικός της Λευκωσίας, θα μειώσει το κυκλοφοριακό στην είσοδο της Λευκωσίας κατά 25%. Πριν από μία βδομάδα υπογράψαμε για τον δρόμο Αργυρουπόλεως από το ΓΣΠ μέχρι και τη Λακατάμια, κάτι που θα προσθέσει επιπλέον 25% της αποφόρτισης του κυκλοφοριακού. Ετοιμάζουμε τον κόμβο στην Σταυρού, όπου θα διοχετεύεται η κίνηση στην Λευκωσία», ανέφερε ο κ. Καρούσος, θυμίζοντας την αξιοποίηση της τεχνολογίας για τη ρύθμιση της τροχαίας κίνησης. Προγραμματίζεται, είπε, η τοποθέτηση 80 ψηφιακών τροχονόμων και έξυπνων φώτων, τα οποία μέσω τεχνητής νοημοσύνης θα ρυθμίζονται μεταξύ τους και θα δίδεται προτεραιότητα εκεί και όπου πρέπει.

Για τη λεωφόρο Μακαρίου, ο υπουργός Μεταφορών είπε ότι δρομολογείται στις λεωφορειολωρίδες η κατασκευή τραμ, καθώς, θα πρέπει να δοθεί χρόνος για να μελετηθούν οι επιπτώσεις αν υπάρχουν. Αν απαιτούνται αλλαγές σχεδιασμών και μας το υποδείξουν ειδικοί εμπειρογνώμονες, σημείωσε, τότε θα λάβουμε διαφορετικές αποφάσεις.

Active Radio