Κατάθεση για πάνω από τρεις ώρες έδωσε χθες στην Αστυνομία η βουλευτής των Οικολόγων Αλεξάνδρα Ατταλίδου, για τις αναρτήσεις του ανεξάρτητου βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους και για άλλα περιστατικά που συνέβησαν σε βάρος της κατά την άσκηση των καθηκόντων της.
Η κ. Ατταλίδου πήγε χθες στις 10:00 το πρωί στο Αρχηγείο Αστυνομίας και είχε συνάντηση με υψηλόβαθμους αξιωματικούς του ΤΑΕ Αρχηγείου που εξετάσουν υπόθεση σε βάρος του Α. Θεμιστοκλέους.

Ήδη η ανακριτική ομάδα είχε συγκεντρώσει μέσω του γραφείου καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος, αναρτήσεις και άλλο υλικό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που αφορούσαν σχόλια των δυο βουλευτών με αφορμή την ψήφιση νόμου από τη Βουλή που απαγορεύει τις θεραπείες μεταστροφής, καθώς και την ψήφιση του νόμου για την εισαγωγή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία. Μετά την εξέλιξη αυτή, αναμένεται η Αστυνομία να παρουσιάσει την ερχόμενη Τρίτη τον φάκελο της υπόθεσης στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες. Από το περιεχόμενο της κατάθεσης της κ. Ατταλίδου, αλλά και τις αναρτήσεις που έγιναν τώρα και παλαιότερα, θα αποφασιστεί κατά πόσον δικαιολογείται αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο, για άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή.

Στο μεταξύ, χθες ο Α. Θεμιστοκλέους με νέα ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκανε λόγο για πολιτική εξόντωσή του και προανήγγειλε νομικά μέτρα σε βάρος της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ, Ξένιας Κωνσταντίνου, για μια αναφορά της σε τηλεοπτική συζήτηση.
Σύμφωνα με τον Α. Θεμιστοκλέους, «επί μία εβδομάδα σε όλα τα κανάλια πολλοί βουλευτές και όχι μόνον, ελάμβαναν μέρος σε συζητήσεις που όλες ανεξαιρέτως αποσκοπούσαν στην ηθική και πολιτική μου εξόντωση. Συζητήσεις που σε καμιά από αυτές δεν προσκλήθηκα.

Όλοι αυτοί, συνάδελφοι και μη, ανέλυαν με στόμφο μοναδικό και σπάνιο το τί επακριβώς προβλέπεται στον Κανονισμό Δεοντολογίας και μάλιστα ανέλυαν και τις προβλεπόμενες ποινές. Κι ενώ άπαντες γνώριζαν ότι ο Κανονισμός Δεοντολογίας επί της καταγγελίας της συναδέλφου Ατταλίδου ουδεμία αρμοδιότητα έχει, εντούτοις συνέχιζαν να με σπιλώνουν χωρίς να ντρέπονται κι εχτές (προχθές) οι ίδιοι αυτοί τύποι εξέφραζαν την έκπληξη και την απογοήτευση τους για την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας».

Πάμε τώρα να δούμε την ανακοίνωση της Επιτροπής, συνεχίζει, όχι για οτιδήποτε άλλο αλλά για να δείτε την ελαφρότητα, την ανευθυνότητα, την κουφότητα και τον αισχρό λαϊκισμό των μελών της. «Λοιπόν, η Επιτροπή αυτή δήλωσε αναρμόδια να ερευνήσει, να εξετάσει και να εκδικάσει την καταγγελία εναντίον μου, αλλά απεφάνθη ότι με καταδικάζει για το σχόλιο μου στο facebook, διότι εμπεριέχει υβριστικό, σεξιστικό, ρατσιστικό και προσβλητικό χαρακτήρα που μειώνει, μεταξύ άλλων, την αξιοπρέπεια της συγκεκριμένης βουλεύτριας.

Θαυμάστε τί αίσθηση δικαίου διαθέτουν οι Νικόλας Παπαδόπουλος, ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ, Στέφανος Στεφάνου, οι οποίοι έσπευσαν να με κατακεραυνώσουν και να με καταδικάσουν χωρίς τη διεξαγωγή οιασδήποτε έρευνας ή δίκης, έστω και σαν αυτές που γίνονται σε μπανανίες. Τόσο ήταν το πάθος της εκπροσώπου Τύπου του Συναγερμού, Ξένιας Κωνσταντίνου εναντίον μου, που περιφερόταν στα κανάλια και με αποκαλούσε τραμπούκο.

Υ.Γ. Σε συνεννόηση με τους δικηγόρους μου θα κινηθώ νομικά εναντίον της εκπροσώπου τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού κι εναντίον οιουδήποτε άλλου κριθεί αναγκαίο».
Σημειώνεται ότι η κ. Κωνσταντίνου είχε χαρακτηρίσει τη συμπεριφορά του Α. Θεμιστοκλέους ως «πολιτικό τραμπουκισμό».