Στο Κακουργιοδικείο Λεμεσού θα διεξαχθεί η ακροαματική διαδικασία για τη δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου. Με σημερινή απόφασή του το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των δικηγόρων των τεσσάρων κατηγορουμένων για αλλαγή επαρχίας και συγκεκριμένα το αίτημα όπως ακροαματική διαδικασία διεξαχθεί στο Κακουργιοδικείο της Λευκωσίας και όχι της Λεμεσού, λόγω της έντασης και των προπηλακισμών που καταγράφονταν κατά τη διαδικασία των προσωποκρατήσεων.

Μετά και την εξέλιξη αυτή, οι τέσσερις κατηγορούμενοι θα παρουσιαστούν στις 8 Φεβρουαρίου 2024 οπόταν και καλούνται να απαντήσουν εάν παραδέχονται ή όχι τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Οι τέσσερις είναι αντιμέτωποι με τα αδικήματα της συνομωσίας για φόνο, φόνο εκ προμελέτης, κατοχή, μεταφορά και χρήση πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α και Β, κατοχή, μεταφορά και χρήση εκρηκτικών υλών, εμπρησμό οχήματος και κλοπή. Οι 12 κατηγορίες αφορούν τους τρεις ενώ η 13η αφορά μόνο τον 22χρονο για το αδικήματα της συνέργειας. Σημειώνεται ότι στις κατηγορίες συμπεριλαμβάνεται και το αδίκημα του άρθρου 20 του Ποινικού Κώδικα Κεφ. 154, το οποίο αφορά αυτουργία.

Η προηγούμενη διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού στις 23 Ιανουαρίου διεξήχθη στην παρουσία ισχυρών δυνάμεων της Αστυνομίας, ενώ στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου παραβρέθηκαν φιλικά και συγγενικά πρόσωπα του Καλογερόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι η δολοφονία του 55χρονου Θανάση Καλογερόπουλου διαπράχθηκε το πρωί της 30ης Οκτωβρίου 2023 σε χώρο στάθμευσης παραλιακού εστιατορίου στη Λεμεσό.