Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τη δράση Ουκρανής, η οποία φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα ξεπλύματος σχεδόν Є8 εκατ. και συνελήφθη αφότου κατήγγειλε την περασμένη Παρασκευή ληστεία σε βάρος της στη Λεμεσό ποσού Є420.000.

Η 31χρονη, η οποία παραπέμφθηκε σήμερα (7/3/24) σε δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας που θα συνεδριάσει στις 17 Απριλίου, έφτασε στη χώρα μας 20 φορές από τον Αύγουστο του 2023 μέχρι την 1 Μαρτίου 2024 μεταφέροντας το συνολικό ποσό των Є7.832.400.

Όπως λέχθηκε στο Δικαστήριο από την εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής, η κατηγορούμενη είχε κάνει δήλωση μετρητών (cash declaration) τις 20 φορές που ήρθε στην Κύπρο αναφέροντας πως τα ποσά αυτά ήταν για αγορά ακίνητης περιουσίας, δηλώνοντας πως ήταν δικά της.

Αναφέρθηκε επίσης πως κατά την άφιξή της στην Κύπρο, μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας, την 1 Μαρτίου δήλωσε στις Τελωνειακές Αρχές ότι το ποσό των Є420.000 που μεταφέρει αποτελεί δάνειο από άλλο πρόσωπο, ενώ στην κατάθεσή της στην Αστυνομία είχε πει πως τα χρήματα αποτελούσαν εισοδήματα από την εργασία της ίδιας και του συζύγου της.

Επιπρόσθετα, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης ληστείας που είχε καταγγείλει σε βάρος της η 31χρονη, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, εξασφαλίστηκαν μαρτυρίες πως η κατηγορούμενη, πριν την μετάβαση μελών της Αστυνομίας στη σκηνή, εισήλθε σε εστιατόριο και παρέδωσε σε άγνωστο πρόσωπο χάρτινο πακέτο με χρήματα που είχαν πέσει στο έδαφος κατά τη διάρκεια της ληστείας. Σημειώνεται πως η 31χρονη φέρεται να αρνείται να κατονομάσει το πρόσωπο, στο οποίο φέρεται να παρέδωσε τα χρήματα.

Το κατηγορητήριο σε βάρος της γυναίκας είναι βαρύτατο αφού για κάθε φορά που έφτασε στην Κύπρο αντιμετωπίζει τρεις κατηγορίες. Συνολικά αντιμετωπίζει 60 κατηγορίες που αφορούν σε συνωμοσία προς καταδολίευση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και για αναληθείς δηλώσεις στο Τελωνείο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισής της Χρίστος Χαραλάμπους και Μαρίνος Αρμεύτης έφεραν ένσταση στην κράτησή της μέχρι τις 17 Απριλίου που θα παρουσιαστεί ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου για να απαντήσει στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Η ένστασή τους απορρίφθηκε και έτσι θα παραμείνει υπό κράτηση.