Σε συναγερμό τέθηκε για άλλη μία φορά σε λίγες ώρες η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, αφού εντοπίστηκε νέο σκάφος με μετανάστες ανοικτά του Κάβο Γκρέκο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η νέα βάρκα εντοπίστηκε από τα ραντάρ του Κέντρου Συντονισμού Ερευνάς και Διάσωσης Νοτιοανατολικά του Ακρωτηρίου Κάβο Γκρέκο. Μεταφέρει περίπου 35 άτομα και θα μεταφερθεί στο αλιευτικό καταφύγιο Golden Coast στον Πρωταρά. Πρόκειται για το 14ο σκάφος με μετανάστες που φτάνει σε πέντε ημέρες στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Κυριακή μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης έφτασαν με 13 σκάφη 761 Σύροι μετανάστες, οι 285 εκ των οποίων σε λίγες ώρες μεταξύ 2 και 3 Απριλίου. Για τις τρεις τελευταίες αφίξεις συνελήφθησαν 4 άτομα, ανάμεσά τους ένας 16χρονος και ένας 17χρονος, οι οποίοι προφυλακίστηκαν από τα Επαρχιακά Δικαστήρια Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Σημειώνεται πως για την αντιμετώπιση της κατάστασης γίνονται ενέργειες σε διπλωματικό επίπεδο από την Κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να ασκηθούν πιέσεις, μέσω της ΕΕ προς τον Λίβανο για να συγκρατήσει τις ροές.