Ελεύθερη υπό όρους αφέθηκε από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας και η 31χρονη από την Ουκρανία, που κατηγορείται για ξέπλυμα σχεδόν €8 εκατ.

Για την πολύκροτη υπόθεση θα διεξαχθούν δύο δίκες, η μία με κατηγορούμενη την 31χρονη και η άλλη με κατηγορούμενο 43χρονο συμπατριώτη της, ο οποίος φέρεται ως ο αποδέκτης των χρημάτων. Σημειώνεται πως χθες το Εφετείο είχε αποφασίσει όπως αφεθεί, υπό όρους, ελεύθερος ο 43χρονος.

Σ’ ό,τι αφορά στην υπόθεση με κατηγορούμενη την Ουκρανή ήταν ορισμένη σήμερα για ν’ απαντήσει στις 40 κατηγορίες που αντιμετωπίζει, που αφορούν σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και αναληθείς δηλώσεις.

Οι συνήγοροί της Μαρία Νεοφύτου, Μαρίνος Αρμεύτης και Χρίστος Χαραλάμπους, έφεραν ένσταση στην κράτησή της. Προτάσσοντας και την απόφαση του Εφετείου, η κ. Νεοφύτου ανέφερε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου πως από το μαρτυρικό υλικό δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί ποιο είναι το γενεσιουργό αδίκημα. Τελικά το Δικαστήριο αποφάσισε όπως παραμείνει ελεύθερη και η 31χρονη, αφότου καταθέσει €150.000.

Ανάμεσα στους όρους που τέθηκαν είναι η υπογραφή εγγύησης € 50.000 από αξιόχρεο εγγυητή, με την ίδια να υποχρεούται να εμφανίζεται τρεις φορές την ημέρα σε Αστυνομικό Σταθμό. Η υπόθεση ορίστηκε στις 13 Μαΐου προκειμένου ν’ απαντήσει στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει η κατηγορούμενη. Σ’ ό,τι αφορά στην υπόθεση με κατηγορούμενο τον 43χρονο, στην οποία μάρτυρας κατηγορίας θα είναι η 31χρονη, ορίστηκε στις 6 Ιουνίου για ακρόαση αφότου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Ο κατηγορούμενος απάντησε πως δεν παραδέχεται ενοχή στις 20 κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, που αφορούν σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση ήρθε στο φως την 1η Μαρτίου, έπειτα από καταγγελία της 31χρονης στην Αστυνομία πως έπεσε θύμα ληστείας στη Λεμεσό από άγνωστους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα οι οποίοι της άρπαξαν, όπως είπε, €420.000. Από τις έρευνες που ακολούθησαν τελικά συνελήφθη η 31χρονη αφού διαπιστώθηκε πως από τον Αύγουστο του 2023 έφτασε στη χώρα μας 20 φορές μεταφέροντας συνολικά €7.832.300 για τα οποία φέρεται να υπέβαλε ψευδείς δηλώσεις.

Ακολούθως συνελήφθη και ο 43χρονος, ο οποίος παρέλαβε την 1η Μαρτίου πακέτο που, σύμφωνα με το μαρτυρικό υλικό, περιείχε χρήματα που έπεσαν από τους επιβαίνοντες στη μοτοσικλέτα.