Το μέλλον ακόμη ενός μεγάλου έργου, που αφορά σε ανάπλαση του ποταμού Λιοπετρίου, θα κριθεί το επόμενο διάστημα, με δεδομένο πως ο εργολάβος, έπειτα από σειρά παρατάσεων που εξασφάλισε, δεν αναμένεται να το ολοκληρώσει εντός χρονοδιαγραμμάτων. Πριν από λίγες ημέρες, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου ζήτησε παρέμβαση του ίδιου Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες, αφού επηρεάζονται αρνητικά τόσο οι επαγγελματίες της περιοχής, όσο και το τουριστικό προϊόν της.

Το απίστευτο είναι πως οι εργασίες έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2023, ωστόσο, μέχρι σήμερα μόλις το 50% του έργου έχει διεκπεραιωθεί, σύμφωνα με την ΕΤΑΠ Αμμοχώστου αλλά και το Κοινοτικό Συμβούλιο Λιοπετρίου. «Δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσουν τα έργα μέχρι την 1η Ιουλίου που του δόθηκε παράταση», ανέφερε στον «Φ» ο κοινοτάρχης Λιοπετρίου, υποδεικνύοντας πως ζητήθηκε πολλές φορές επίσπευση των εργασιών. «Ζητούμε παρέμβαση και του υπουργού Εσωτερικών για να δουν μαζί με την υπουργό Γεωργίας τα θέματα που προκύπτουν», σημείωσε.
Το θέμα πάντως αναμένεται να συζητηθεί σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα, στην οποία θα παρευρεθούν και οι δύο υπουργοί, καθώς και λειτουργοί του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως που έχει την ευθύνη επίβλεψης των εργασιών. Στο τραπέζι, σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, θα βρεθούν δύο προτάσεις είτε να τερματιστεί η σύμβαση με τον υφιστάμενο εργολάβο και να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός, είτε να του δοθεί νέα παράταση.

Τα πιο μεγάλα θύματα της καθυστέρησης και της κωλυσιεργίας που παρατηρείται είναι οι περίπου 30 ψαράδες του ποταμού Λιοπετρίου, που αναγκάστηκαν να μεταφερθούν σε άλλα καταφύγια. Τους επαγγελματίες επισκέφθηκε προχθές Πέμπτη, η υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, η οποία άκουσε και κατέγραψε τα προβλήματά τους και τους ανέφερε πως αναλόγως των αποφάσεων που θα ληφθούν για το θέμα της σύμβασης, θα ληφθούν και οι αντίστοιχες αποφάσεις στήριξής τους.