Ηχηρό μήνυμα ότι η επαναλειτουργία των ασφαλτικών εργοστασίων στην περιοχή Ιδαλίου δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή σε καμία περίπτωση, στέλνουν προς πάσα κατεύθυνση οι κάτοικοι της ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που ετοιμάζονται για δυναμική εκδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία στοχεύει στην άμεση υλοποίηση της κυβερνητικής απόφασης για μετακίνηση των μονάδων παραγωγής ασφάλτου από την περιοχή τους. Οι κάτοικοι υπογραμμίζουν για άλλη μια φορά ότι η δραστηριότητα των εν λόγω μονάδων επηρεάζει δυσμενώς την ποιότητα ζωής και την υγεία των κατοίκων της περιοχής, αλλά και των γύρω περιοχών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, στις 9:30 το πρωί, στη συμβολή της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού και της λεωφόρου Ιδαλίου, απέναντι από την οχληρά βιομηχανική ζώνη Γερίου.

Σε ανακοίνωση των κατοίκων αναφέρεται ότι οι τελευταίες εξελίξεις και η καθυστέρηση που παρατηρείται σε ό,τι αφορά στη μετακίνηση των ασφαλτικών μονάδων από την περιοχή είναι άκρως απογοητευτικές, αφού όπως τονίζεται τα χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί για τη μετακίνηση έχουν εξαντληθεί εδώ και πολύ καιρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκδηλη ανησυχία στο Δάλι για τα ασφαλτικά εργοστάσια

Επιπλέον τονίζεται ότι οι δημόσιες συζητήσεις για εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό είναι άνευ ουσίας, αφού στην παρούσα φάση δεν εξυπηρετούν τη δημόσια υγεία.

«Οι ανυπόστατες δημόσιες δηλώσεις από πλευράς ΟΕΒ, ΚΕΒΕ και εκπροσώπων των μονάδων παραγωγής ασφάλτου υποδεικνύουν ρητά τις προθέσεις τους για επαναλειτουργία και παραμονή των ασφαλτικών μονάδων στην περιοχή μας παρά τις ειλημμένες αποφάσεις της πολιτείας για οριστική μετακίνηση τους», τονίζουν ανήσυχοι οι κάτοικοι και καλούν τους συνδημότες τους σε συστράτευση για τον κοινό αγώνα.

Την εκδήλωση διαμαρτυρίας στηρίζουν οι Δήμαρχοι Λατσιών, Γερίου και Τσερίου.