O εργασιακός εκφοβισμός ξεπερνά το αδίκημα της παρενόχλησης, η οποία ήδη τυγχάνει αντιμετώπισης νομοθετικά, από τον περί ίσης μεταχείρισης αντρών και γυναικών στην εργασία και επαγγελματική εκπαίδευση, δήλωσε η επίτροπος νομοθεσίας Λουίζα Ζαννέττου φιλοξενούμενη στην εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ στον ACTIVE.

«Υπάρχει θεσμοθετημένο αδίκημα το οποίο αποτελεί διάκριση λόγω φύλου και αυτό είναι παρενόχληση ή σεξουαλική παρενόχληση. Το bullying, είναι πέραν αυτής της νομοθεσίας», ανέφερε η επίτροπος, εκφράζοντας ετοιμότητα να εργαστεί προκειμένου να καλυφθεί το εν λόγω κενό .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απολύονται λόγω εγκυμοσύνης – Κενό στη νομοθεσία για τον εργασιακό εκφοβισμό

Η κ. Ζαννέττου εξήγησε ότι, για τον εργασιακό εκφοβισμό υπάρχει ένα κενό για το οποίο υπάρχει μια σύμβαση η οποία πρέπει να κυρωθεί από διάφορες χώρες, καθώς θα πρέπει το κράτος να αποφασίσει κατά πόσο θα προχωρήσει με νομοθεσία στη βάση των συστάσεων του ILO.

Ο εργασιακός εκφοβισμός αφορά και στα δύο φύλα, μπορεί ένας εργαζόμενος να μη θέλει να το μοιραστεί, μπορεί να έχει τη μορφή υποβιβασμού ή και μη συμπερίληψης σε μια συνεδρία ή απομόνωση σε μια κατάσταση περιέγραψε η κυρία Ζαννέττου. Μια δυσάρεστη κατάσταση όπως είπε, η οποία μεταφέρεται και στο σπίτι και μετατρέπεται σε φαύλο κύκλο.