Ολοκληρώνεται στην επιτροπή θεσμών η συζήτηση που αφορά στους συμβούλους της κυβέρνησης και τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν, με πρώτιστο το πτυχείο πανεπιστημίου. Φιλοξενούμενος στο philenews podcast o Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών  Δημήτρης Δημητρίου, εξήγησε άλλη μια σημαντική αλλαγή που έρχεται να ρυθμίσει ο νόμος που έχει να κάνει με τις συμβάσεις των συμβούλων.

Δεν θα είναι πλέον αυτοεργοδοτούμενοι, αλλά εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου με μέγιστη διάρκεια τα πέντε χρόνια, που είναι και η θητεία της κυβέρνησης. Ο κάθε σύμβουλος σημείωσε, θα φεύγει με τον υπουργό του, ακόμα κι αν αυτός ανασχηματιστεί πριν την εκπνοή της πενταετίας.

Για την οροφή στη μισθοδοσία, η Βουλή φαίνεται να κάνει δεύτερες σκέψεις συμφωνα με τον κύριο Δημητρίου, καθώς στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών θα συζητηθεί η επιστολή του Προέδρου της ΕΣΚ Γιώργου Φράγκου για τη διάκριση σε βάρος δημοσιογράφων οι οποίοι δεν έχουν πτυχίο, γιατί όταν σπούδαζαν υπήρχαν Σχολές Δημοσιογραφίας, αλλά έχουν εμπειρία πέραν των δέκα χρόνων στη δημοσιογραφία.