Σημαντικό βήμα στο δρόμο της πράσινης μετάβασης στον τόπο μας, χαρακτήρισε στο philenews podcast, το πάρκο φωτοβολταϊκών στο Ακρωτήρι, η πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου. Το εν λόγω πάρκο είπε, θα συμβάλει στην ηλεκτροδότηση 4.500 νοικοκυριών και στη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 14.000 τόνους με εξοικονόμηση €1.1 εκ. ετησίως από αγορά Δικαιωμάτων. Εξοικονομούνται είπε, 5.000 τόνοι καυσίμου με οικονομικό όφελος γύρω στα €2.8 εκ. ετησίως. 

Οι διαδικασίες ήταν χρονοβόρες και η προσπάθεια διαρκής, αναφέρει η κυρία Θεοδοσίου, εξηγώντας ότι,  η παραγόμενη ενέργεια από το εν λόγω πάρκο έχει ήδη ενταχθεί στο συνολικό μείγμα παραγωγής της ΑΗΚ, το κόστος για την οποία μειώνεται στα 5 σεντ ανά κιλοβατώρα.

Το κόστος μειώνεται ελάχιστα για τον καταναλωτή σημείωσε η Πρόεδρος της ΑΗΚ, γι αυτό θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για περισσότερα φωτοβολταϊκά και παραγωγή περισσότερης πράσινης ενέργειας, ώστε να μεταφραστεί σε καλύτερες τιμές για τον καταναλωτή. Η κυρία Θεοδοσίου χαρακτήρισε εφικτό το στόχο, 40% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας να καλύπτεται από ηλιακή ενέργεια μέχρι το 2030.