Το κράτος προ των ευθυνών του θέτει ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου Μιχάλης Βορκάς, για την προστασία των εκπροσώπων της Δικαιοσύνης, αλλά και του κάθε πολίτη αυτού του τόπου. Μιλώντας στο philenews podcast, o κύριος Βορκάς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιχειρείται φίμωση της Δικαιοσύνης, θυμίζοντας ότι είναι η τρίτη περίπτωση, η συγκεκριμένη επίθεση.

Είναι ανεπίτρεπτο είπε και δεν μπορεί η κατάσταση να συνεχιστεί, εξηγώντας ότι σήμερα στόχος ήταν δημόσια κατήγορος, αύριο θα είναι εκπρόσωπος της αστυνομίας, δικηγόρος κλπ. Απαιτούνται αυστηρά μέτρα είπε, όπως αυτά που εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, να υπάρχει η παρουσία της αστυνομίας παντού.

Δεν μπορεί σημείωσε σε με ευρωπαϊκή ευνομούμενη χώρα, να συμβαίνουν αυτά. Οι πολίτες είπε δικαιούνται να αισθάνονται ασφάλεια και να μην κινδυνεύουν και αυτό οφείλει το κράτος να διασφαλίσει. Δεν γίνεται είπε, η Δικαιοσύνη να καθυστερεί, ούτε οι Κεντρικές Φυλακές να αντιμετωπίζουν τόσα προβλήματα, τα οποία είναι γνωστά, οι θεσμοί να συνεργαστούν και να γίνουν πιο αυστηροί.

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, επανέλαβε ότι ο ΠΔΣ θα είναι αμείλικτος με τις 5-10 περιπτώσεις δικηγόρων που σφετερίζονται περιουσίες στα κατεχόμενα, καθώς δεν θα διστάσει να τους αφαιρέσει την άδεια. Καλείται να σχολιάσει και το χάος που προκλήθηκε με το μητρώο δικαιούχων εταιρειών προκειμένου η Κύπρος να αποφύγει κυρώσεις της ΕΕ.