Δεν συντρέχει λόγος σοβαρής ανησυχίας για τη διεύρυνση του καταλόγου των προϊόντων που προστέθηκαν στον κανονισμό της πράσινης γραμμής, δηλώνει στο philenews podcast o ΓΓ του ΚΕΒΕ Μάριος Τσιακκής, εξηγώντας ότι τα νέα προϊόντα καφές, ξυδάτα, λεμονάδα, αποξηραμένη μολοχία, κατεψυγμένα λαχανικά και πατάτες, δεν αναμένεται να πωληθούν στις ελεύθερες περιοχές σε τεράστιες ποσότητες, ώστε δημιουργήσουν πρόβλημα στην Κυπριακή οικονομία.

Ερωτηθείς για τον αθέμιτο ανταγωνισμό, ο κύριος Τσιακκής, ανέφερε ότι προβληματίζει το θέμα του ΦΠΑ,  το οποίο υποχρεώνονται οι Ελληνοκύπριοι να  επιβάλουν όταν πωλούν προϊόντα στα κατεχόμενα και δυστυχώς οι κατοχικές αρχές επιβάλλουν και «δασμούς» με αποτέλεσμα ο Τ/Κ αγοραστής να χρειάζεται την έγκριση των Τ/Κ αρχών για να αγοράσει.

Αυτά σημείωσε, δημιουργούν πρόσθετες δυσκολίες στο να επιφέρουν αύξηση των πωλήσεων προϊόντων των Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα. Πρόβλημα δημιουργείται και με το άνοιγμα λογαριασμών Τ/Κ στις ελεύθερες περιοχές. Συγκεκριμένες εισηγήσεις θα υποβάλει το ΚΕΒΕ, σύμφωνα με τον κύριο Τσιακκή, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.