Κλιμάκωση της έκρυθμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή αν απαντήσει το Ισραήλ, βλέπει ο Διεθνολόγος Πάμπος Χρυστοστόμου, ο οποίος επισημαίνει ότι ο Νετανιάχου έχει ήδη δηλώσει ότι το χτύπημα δεν θα μείνει αναπάντητο.

Μιλώντας στο philenews podcast ο κ. Χρυσοστόμου είπε ότι το κρίσιμο ζήτημα είναι αν τα πράγματα οδηγηθούν σε περαιτέρω ανάφλεξη, αποσταθεροποίηση και αν φθάσει η κατάσταση σε περιφερειακό πόλεμο. Υπάρχουν τρία σενάρια, συμπλήρωσε, με το ένα να είναι περιορισμένο χτύπημα προς τους αντιπροσώπους του Ιράν είτε της Χεζμπολλάχ είτε των Χούθι, κάτι που γίνεται και τώρα άρα δεν θα προκύψει ανταπάντηση. Αν όμως το χτύπημα είναι στο έδαφος του Ιράν κι εδώ υπάρχει διαβάθμιση, είτε σε υποδομή εκτόξευσης πυραύλων ή στις υποδομές πυρηνικών του Ιράν, τότε τα πράγματα θα λάβουν επικίνδυνη τροπή.

Απομακρυσμένο χαρακτήρισε το φαινόμενο να ξεσπάσει Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ωστόσο σε σχέση με την Κύπρο υπέδειξε τους μεγάλους κινδύνους στην οικονομία με την εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου διεθνώς με όλες τις συνέπειες, αλλά και την έκρηξη ροών μεταναστευτικού, προς την Κύπρο. Ο κ. Χρυσοστόμου εξέφρασε την εκτίμηση ότι το Ισραήλ και ο Νετανιάχου είναι κερδισμένοι και ότι η επίθεση του Ιράν έγινε για λόγους γοήτρου.