Βγήκαν, πάλι, σεργιάνι, τούτη τη φορά για το θεσμοθετημένο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου, που ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη στην Αθήνα. Γράφουν και ξαναγράφουν πως στέλνει λάθος μηνύματα και κάνουν εξυπνοβλακίστικους παραλληλισμούς με μια υποτιθέμενη παρόμοια πράξη ψευδοκράτους και Τουρκίας.

Δεν κάνουν ένα βήμα πίσω, δεν ξανασκέφτονται τις κοτσάνες που αμολούν και αισθάνονται σίγουροι πως θα κάνουν εντύπωση με αυτές τις συγκρίσεις. Ούτε πως το ψευδοκράτος είναι ήδη προτεκτοράτο της Άγκυρας, μα ανησυχούν δήθεν για την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αναλύουν τον… πόνο τους και συμπεραίνουν πως θα γίνουμε «επαρχία», ενώ το πρόβλημά τους είναι συγκεκριμένο, με την Ελλάδα.

Κι αν δεν μπορούν να καταλάβουν πως αυτά τα Συμβούλια Συνεργασίας, που ο καιρός θα δείξει αν έχουν νόημα, έπρεπε να είναι θεσμοθετημένα προ πολλού και πως χωρίς την Ελλάδα η Κύπρος θα είναι μια άφαντη καρφίτσα στο χάος της ανατολικής Μεσογείου, ας εξηγήσουν σε αυτούς που τους διαβάζουν γιατί τους ενοχλεί μια διακρατική συνεργασία ευρωπαϊκών κρατών και πώς αυτό μετατρέπει την Κύπρο σε… επαρχία. Τι τους ενοχλεί; Θα θυμώσει ο Κιλιντσάρογλου και δεν θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις;   

ΑΛ.ΜΙΧ.