Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο πρώτος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής, Μιλτιάδης Χαχολιάδης. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 2 Ιουλίου στην Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Σε μήνυμα του προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Τάσος Χριστοφίδης αναφέρει:

«Είναι μεγάλη η ευθύνη και το καθήκον να ηγείσαι ενός νέου πανεπιστημίου, τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, να καλείσαι να δημιουργήσεις μία νέα κουλτούρα σκέψης και δράσης σε έναν νέο οργανισμό, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία. Η ιδέα τότε λειτουργίας ενός νέου πανεπιστημίου με αυτονομία και ακαδημαϊκή ελευθερία ήταν τολμηρή και καινοφανής.

Ο Καθηγητής Μιλτιάδης Χαχολιάδης, ο πρώτος εκλεγμένος Πρύτανης, που ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου 1995, συνέβαλε στη θεμελίωση και την ανάπτυξη του οργανισμού κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του. Πιστεύω ότι η εξέλιξη του οργανισμού και η καταξίωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, τόσο εντός της κοινωνίας όσο και διεθνώς, θα τον έκαναν περήφανο.

Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του. Ο Καθηγητής Μιλτιάδης Χαχολιάδης αποτελεί πια κομμάτι της ιστορίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Θα τον θυμόμαστε με σεβασμό και αγάπη».