Φύλλο και φτερό έκαναν χθες στελέχη της Ελεγκτικής Υπηρεσίας τα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Τύχωνα, μετά από καταγγελία για ενδεχόμενο διάπραξης αδικημάτων που αφορούν υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού και συγκάλυψη από τα μέλη του Συμβουλίου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που έφτασαν στα γραφεία του «Φ», το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Τύχωνα ερευνάται για ενδεχόμενη υπεξαίρεση ποσού €60.000 που φέρεται να οικειοποιήθηκε μέλος του Συμβουλίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το ποσό των €60.000 αποτελούσαν εισπράξεις που είχε λάβει το Συμβούλιο και οι οποίες θα έπρεπε να κατατεθούν σε τραπεζικό λογαριασμό.

Συγκεκριμένα, δύο εργαζόμενοι του Κοινοτικού Συμβουλίου φέρεται να έδωσαν το πιο πάνω ποσό σε συγκεκριμένο πρόσωπο –μέλος του ΚΣ– με σκοπό να προχωρήσει σε κατάθεση, ωστόσο, σύμφωνα και με την καταγγελία, το εν λόγω πρόσωπο φέρεται να τα οικειοποιήθηκε.

Η υπόθεση έφτασε στην Ελεγκτική Υπηρεσία μετά από καταγγελία και άμεσα την Τετάρτη (14/9), στάλθηκε ομάδα από το αρμόδιο Τμήμα το οποίο ελέγχει τα Κοινοτικά Συμβούλια, για επί τόπου έλεγχο σε λογιστικά και άλλα βιβλία της κοινότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τις πληροφορίες του «Φ» επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριος Πετρίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε πως βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από μέρους της Ελεγκτικής μετά από σχετική καταγγελία. «Έγινε καταγγελία για ενδεχομένη υπεξαίρεση και συγκάλυψη από το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Τύχωνα. Σήμερα (χθες), βρέθηκε επί τόπου στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβούλιου, ομάδα ελέγχου η οποία διερευνά την εν λόγω καταγγελία». Μεταξύ άλλων ο κ. Πετρίδης σημείωσε πως εάν από τη διερεύνηση προκύψουν ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα, θα ενημερωθεί άμεσα η Αστυνομία και η Νομική Υπηρεσία.

Ερωτηθείς για το χρηματικό ποσό που ενδεχομένως να υπεξαιρέθηκε, ο κ. Πετρίδης δεν θέλησε να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς όπως είπε, η έρευνα από μέρους τους βρίσκεται σε εξέλιξη.

Να σημειωθεί πως το πρόσωπο που φέρεται να οικειοποιήθηκε το χρηματικό ποσό κατέχει θέση στο Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Τύχωνα ενώ αναμένεται να ερευνηθούν και άλλα πρόσωπα του Συμβουλίου για ενδεχόμενο συγκάλυψης της υπόθεσης. Ο έλεγχος θα επικεντρωθεί στις χρηματικές εισπράξεις του Κοινοτικού Συμβουλίου και στα λογιστικά βιβλία.