Με δικαστικό επιδότη του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού τα έβαλε 50χρονος παραλήπτης, ο οποίος διαμένει στο Τραχώνι της επαρχίας Λεμεσού. Ο δικαστικός λειτουργός σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» μετέβη προχθές στο πλαίσιο της εργασίας του στην κατοικία του 50χρονου, για να επιδώσει έγγραφα υπόθεσης του εξωτερικού, ωστόσο κατέληξε με μώλωπες στο πρόσωπο.

Ο παραπονούμενος μετά τον ξυλοδαρμό του από τον 50χρονο προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, καθώς το συμβάν σημειώθηκε εντός της δικαιοδοσίας της. Όπως πληροφορείται ο «Φ», το περιστατικό συνέβη όταν ο δικαστικός επιδότης εισήλθε στην αυλή του 50χρονου για να του παραδώσει την κλήση. Ο τελευταίος, σύμφωνα με την καταγγελία του παραπονούμενου, μόλις τον αντιλήφθηκε του επιτέθηκε και άρχισε να τον γρονθοκοπά.

Για το περιστατικό ενημερώθηκαν οι Αρχές των Βρετανικών Βάσεων, που προχώρησαν στη σύλληψη του 50χρονου παραλήπτη. Ακολούθως, σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί εκ νέου στην Αστυνομία των Βάσεων για να του ληφθεί ανακριτική κατάθεση, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να κατηγορηθεί άμεσα για να κλητευθεί ενώπιον του Δικαστηρίου.

Η επίθεση σε βάρος δικαστικού λειτουργού, σύμφωνα με πληροφορείς του «Φ», έχει προκαλέσει προβληματισμό και αναστάτωση ανάμεσα στους συναδέλφους του, καθώς δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα. Μέχρι πρότινος οι επιθέσεις σε βάρος επιδοτών ήταν κυρίως λεκτικές ή και απειλητικές, ωστόσο τα πράγματα φαίνεται πως έχουν αλλάξει λόγω και της οικονομικής κατάστασης, αλλά και λόγω των ενοικίων κυρίως στη Λεμεσό

Οι παραλήπτες, όπως μας ανέφερε αρμόδιο πρόσωπο, έχουν γίνει ακόμη πιο αντιδραστικοί ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που αφορούν έξωση από υποστατικό ή κατοικία. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε περιπτώσεις εξώσεων από υποστατικά, οικίες, διαμερίσματα και καταστήματα όπου οι δικαστικοί επιδότες, σύμφωνα και με τα καθήκοντα τους είναι υποχρεωμένοι να εκτελέσουν τη δικαστική απόφαση. Με τις ραγδαίες αυξήσεις στα ενοίκια φαίνεται πως πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων προβαίνουν σε εξώσεις με σκοπό να ανακτήσουν πίσω το ακίνητό τους.