Σε κλίμα έντονων πανηγυρισμών, βρέθηκε στο επιτελείο του στην Μητρόπολη Λεμεσού, ο Μητροπολίτης Αθανάσιος ο οποίος, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι «πρέπει να γίνει σεβαστή η απόφαση του λαού».

Ο ίδιος σε δηλώσεις του ανέφερε πως «με πολλές ευχαριστίες στον Θεό και στον κόσμο της Εκκλησίας μας και σε όλους τους αδερφούς μας, δεχθήκαμε το αποτέλεσμα το οποίο έχει ήδη γνωστό σε όλη την Κύπρο. Ευχαριστούμε αυτούς τους αδελφούς που μας προτίμησαν και όλους όσους κοπίασαν και εργάστηκαν για το σημερινό αποτέλεσμα. Στέλνουμε την αγάπη μας και τις ευχές μας σε όλο τον κόσμο της Κύπρου και ευχόμαστε ο Πανάγαθος Θεός να βοηθήσει να εξελιχθούν και τα υπόλοιπα σε πνεύμα αγάπης και ενότητας και ευλαβείας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε στη Μητρόπολη Λεμεσού (εικόνες)

Παράλληλα επισήμανε ότι «πρέπει να γίνει σεβαστή η απόφαση του λαού μας που είχε το κουράγιο να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία. Από την στιγμή που τον βάλαμε να ψηφίσει, πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση του».

«Είμαστε όλοι εν Χριστώ αδελφοί, αγωνιούμε και θέλουμε το καλό της Εκκλησίας μας. Σίγουρα στο πνεύμα της διαδικασίας, μπορούν να γίνουν κάποιες διαβουλεύσεις», είπε σε ότι αφορά τις συμμαχίες που θα γίνουν από εδώ και πέρα με την Ιερά Σύνοδο να φτάνει στην τελική απόφαση για τον νέο Προκαθήμενο της Εκκλησίας.

Σε ότι αφορά τις δημοσκοπήσεις οι οποίες τον έδειχναν πρώτο, σημείωσε πως «αυτές πάνε και έρχονται».