Αυλαία έριξε χθες η σοβαρή υπόθεση που αφορά στον θάνατο βρέφους μόλις δύο μηνών, με δολοφόνο τον ίδιο του τον πατέρα, ο οποίος το ταρακούνησε έντονα και δυνατά επιφέροντας του κρανιοεγκεφαλική κάκωση. 

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού υπό τη σύνθεση των δικαστών Στέλλας Χριστοδουλίδου – Μέσσιου Π.Ε.Δ., Χριστόδουλου Χριστοδούλου Α.Ε.Δ., και Μιχάλη Λοΐζου Ε.Δ., σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε ετών στον 37χρονο κατηγορούμενο πατέρα, μετά από παραδοχή στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας με παράνομη πράξη. 

Το άτυχο αγγελούδι απεβίωσε στο Μακάρειο στις 5/3/22 λόγω βαριάς κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης, την οποία προκάλεσε ο κατηγορούμενος, αφού το ταρακούνησε έντονα και δυνατά. Ο 37χρονος δύο ημέρες μετά τη σύλληψη του προέβη σε ομολογία και με μια κούκλα στα χέρια, υπέδειξε στους ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού και στους ιατροδικαστές, τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης, 2/3/2022 στην οικία του, καθώς και τον τρόπο που ταρακούνησε το βρέφος.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, ο 37χρονος κατηγορούμενος επέστρεψε από τη δουλειά κουρασμένος και το βρέφος έκλαιγε ασταμάτητα. Μη μπορώντας να ακούει το κλάμα του μικρού κοριτσιού, το σήκωσε από το κρεβατάκι του κρατώντας το από τις μασχάλες και στη συνέχεια το ταρακούνησε έντονα και με δύναμη, για να σταματήσει να κλαίει. Από εκείνη τη στιγμή μέχρι και τα ξημερώματα της 5ης Μαρτίου 2022, το άτυχο αγγελούδι δεν έκλαψε ξανά και κοιμόταν συνεχώς. Καθοριστικής σημασίας για την έκβαση της υπόθεσης, ήταν τα ευρήματα της νεκροτομής του βρέφους την οποία διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου. Από τη νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι το βρέφος έφερε υποσκληρίδιο αιμάτωμα εγκεφάλου, υποσκληρίδιο αιμάτωμα νωτιαίου μυελού, πρόσφατο κάταγμα δεξιάς κλείδας και πρόσφατο κάταγμα στην αριστερή πλευρά. Ενδεικτικό των κακώσεων που υπέστη το άτυχο αγγελούδι, η αναφορά των ιατροδικαστών στην ιατροδικαστική τους έκθεση, όπου σημαίνεται πως η βαρύτητα των κακώσεων που διαπιστώθηκαν στο βρέφος, προσομοιάζουν στις ενέργειες και τη βιαιότητα που αναπτύσσονται σε θανατηφόρα δυστυχήματα ή σε πτώσεις από μεγάλο ύψος.

Υπενθυμίζεται ότι η 22χρονη μητέρα είχε απαλλαχθεί από την υπόθεση χωρίς να κατηγορηθεί. Τον κατηγορούμενο εκπροσώπησε η δικηγόρος Ευτυχία Μαρκουλλή.