Οι εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ στη Βιρτζίνια διερευνούν εάν οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Meta Platforms, όπως το Facebook, διευκόλυναν και επωφελήθηκαν από την παράνομη πώληση ναρκωτικών, ανέφερε το Σάββατο η Wall Street Journal, επικαλούμενη έγγραφα και άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οι εισαγγελείς απέστειλαν κλήτευση πέρυσι με σχετικά ερωτήματα στο πλαίσιο ποινικής έρευνας, αναφέρει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι ζητούσαν επίσης αρχεία για περιεχόμενο που σχετίζεται με ναρκωτικά ή παράνομη πώληση ναρκωτικών μέσω των πλατφορμών της Meta.

«Η πώληση παράνομων ναρκωτικών ουσιών είναι…»

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων βοήθησε επίσης στην έρευνα, προσθέτει η αμερικανική εφημερίδα. Παρόλα αυτά επισημαίνεται στο δημοσίευμα ότι οι έρευνες δεν οδηγούν πάντα σε άσκηση κατηγοριών.

«Η πώληση παράνομων ναρκωτικών ουσιών είναι αντίθετη με τις πολιτικές μας και εργαζόμαστε για να βρούμε και να αφαιρέσουμε αυτό το περιεχόμενο από τις υπηρεσίες μας» δήλωσε εκπρόσωπος της Meta σχετικά με το δημοσίευμα. «Η Meta συνεργάζεται προληπτικά με τις αρχές επιβολής του νόμου για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πώλησης και της διανομής παράνομων ναρκωτικών», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος παγκόσμιων υποθέσεων της Meta, Νικ Κλεγκ, δήλωσε με ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X την Παρασκευή ότι η Meta συνεργάστηκε με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα και το Snapchat για να βοηθήσουν στην παρεμπόδιση της πώλησης συνθετικών ναρκωτικών στο διαδίκτυο και στην εκπαίδευση των χρηστών. σχετικά με τους σχετικούς κινδύνους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περασμένη χρονιά ήταν ομολογουμένως δύσκολη για τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ, αφεντικό της Meta Platforms. Αιτία, τα… φαραωνικά του σχέδια για την ανάπτυξη του metaverse, ενός ψηφιακού κόσμου ουσιαστικά, εις βάρος των κύριων δραστηριοτήτων της εταιρείας. Την ημέρα που η Meta δημοσίευσε αδύναμα κέρδη τρίτου τριμήνου πέρυσι, η τιμή της μετοχής της έπεσε περισσότερο από το ένα πέμπτο. Πολλοί, αναφέρει ο Economist, θεωρούσαν ότι ο Ζάκερμπεργκ «έχει τελειώσει».

Στο χρόνο που μεσολάβησε από τότε η κατάσταση φαίνεται ότι αποκαταστάθηκε. Η βασική δραστηριότητα της Meta, δηλαδή οι πλατφόρμες Facebook, Instagram και WhatsApp σε συνδυασμό με τις διαφημιστικές δραστηριότητες της εταιρείας, έχει επανέλθει σε άκρα υγεία.

ΟΤ