Στόχος της Κυβέρνησης είναι όπως η πολιτική απόφαση για δημιουργία της Μαρίνας στα Πότιμα της Πάφου, να παρθεί πριν τελειώσει η θητεία της, τόνισε από την Πάφο ο Υφυπουργός Τουρισμού ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στους εορτασμούς για την 28η Οκτωβρίου. Είμαστε πια κοντά, είπε χαακτηριστικά ο Σάββας Περδίος και η πρόταση εκ μέρους του Υφυπουργείου είναι σχεδόν έτοιμη.

Πλέον, αναμένονται κάποιες τελικές απόψεις από το Υπουργείο Εσωτερικών σε ότι αφορά στους συντελεστές δόμησης και ακολούθως θα υποβληθεί η τελική εισήγηση προς το Υπουργικό Συμβούλιο για λήψη της πολυαναμαμενόμενης απόφασης, τόνισε.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε και στο θέμα των κινήτρων που εξαγγέλθηκαν πρόσφατα για τα κυπριακά αεροδρόμια, επισημαίνοντας ότι συνεχίζουμε με ένα πλαίσιο ακόμα καλύτερο από αυτό που είχαμε τα τελευταία χρόνια.

Μετά την εξέλιξη αυτή, τόνισε ο Σάββας Πςερδίος, ο προγραμματισμός των αεροπορικών εταιρειών για του χρόνου θα είναι τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα με τα φετινά. Υπάρχουν ήδη συζητήσεις για το θέμα με πολλές αεροπορικές εταιρείες, ανέφερε, πλην όμως τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού όπως εξήγησε οι αεροπορικές εταιρείες περίμεναν για να δουν τι θα γίνει με το σχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών και της Ηermes Airports.

« Aπό την στιγμή που και αυτό έχει κλείσει», τόνισε, « είμαι βέβαιος ότι τις επόμενες εβδομάδες θα παρθούν οι αποφάσεις που πρέπει από τις αεροπορικές εταιρείες και θα μας ενημερώσουν έγκαιρα για την νέα χρονιά και το νέο τους πρόγραμμα. Συνήθως αυτές οι ανακοινώσεις δεν γίνονται πριν τα τέλη του Νοεμβρίου με αρχές του Δεκεμβρίου.

Είναι πολύ καλή η στιγμή που πάρθηκε αυτή η απόφαση και θα βοηθήσει τα μέγιστα».