Η Clearstream έχει επεκτείνει την τρίτη πλατφόρμα επεξεργασίας κεφαλαίων της Vestima ούτως ώστε να συμπεριλάβει τα επενδυτικά ταμεία της Κύπρου.
Η προσθήκη θα επιτρέψει στα κυπριακά ταμεία, συμπεριλαμβανομένων των ΟΣΕΚΑ και των ΟΕΕ Κύπρου, να είναι επιλέξιμα για δρομολόγηση, διακανονισμό και φύλαξη εντολών.
“Η προσθήκη κεφαλαίων της Κύπρου στο Vestima δείχνει όχι μόνο τη ζήτηση των πελατών μας, αλλά και την εμπιστοσύνη μας στην Κύπρο ως αναδυόμενο κεφάλαιο”, δήλωσε ο Bernard Tancre, επικεφαλής των υπηρεσιών επενδυτικών κεφαλαίων Clearstream.
Να σημειώσουμε πως τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζονται τα κυπριακά κεφάλαια υπερδιπλασιάστηκαν από € 2,1 δισ. το 2012 σε € 4,8 δισ. το 2018.
Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, η Clearstream δημιούργησε μια νέα σύνδεση μεταξύ της πλατφόρμας Vestima και της επικοινωνίας Shenzhen Securities Communication (SSC), όπου θα διευκολύνει την άμεση επεξεργασία διασυνοριακών επενδυτικών συναλλαγών μεταξύ της ηπειρωτικής Κίνας, του Χονγκ Κονγκ και των διεθνών συμμετεχόντων στην αγορά.
 
ΠΗΓΗ: Insider