Σύμφωνα με πληροφορίες από ελλαδικά Μέσα Ενημέρωσης, ο Όμιλος Olympia, συμφερόντων της οικογένειας Πάνου Γερμανού, είναι πολύ κοντά στο να αποκτήσει πλειοψηφική συμμετοχή στην εταιρεία Media Saturn Ηλεκτρονικά Ελλάς.
 
Η εταιρεία λειτουργεί στην ελληνική αγορά τα καταστήματα Media Markt μέσω της MediaMarktSaturn Retail Group, με τα καταστήματα του γερμανικού ομίλου να έχουν παρουσία σε ακόμα 35 χώρες περίπου σε αρκετές από τις οποίες θεωρούνται ως market leaders. Στην ελληνική αγορά λειτουργούν 12 καταστήματα Media Markt και για το οικονομικό έτος 1/102016-30/9/2017, η Media Saturn Ηλεκτρονικά Ελλάς πραγματοποίησε πωλήσεις 188 εκατ. ευρώ.
 
 
Ο Όμιλος Olympia ελέγχει τα καταστήματα Public τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν σημαντική παρουσία και στην κυπριακή αγορά ενώ γενικότερα ο Όμιλος διατηρεί παρουσία και μέσω άλλων δραστηριοτήτων στην Κύπρο. Με την ενδεχόμενη απόκτηση των Media Markt, ο Όμιλος θα ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του στα ηλεκτρικά είδη και ειδικά στα λευκά-οικιακές συσκευές. Αν και ενδεχομένως να είναι ακόμα νωρίς, δεν αποκλείεται αν οριστικοποιηθεί η εξαγορά, τα επόμενα χρόνια να δούμε το brand να κάνει την εμφάνιση του και στην κυπριακή αγορά αλλάζοντας τα δεδομένα στην κατηγορία ηλεκτρικών ειδών και ειδικά των λευκών συσκευών.
 
Χωρίς να ισοδυναμεί με απόδειξη για οτιδήποτε, στον Έφορο Εταιρειών έχει υποβληθεί αίτημα για εγγραφή εταιρείας με την ονομασία Media Markt Limited. 
 
Philenews/Insider