Στη λήψη μέτρων που θα ενισχύσουν τον δείκτη φερεγγυότητας (Solvency Capital Requirement) της προχωρά η ασφαλιστική εταιρεία Prime Insurance. Όπως αναφέρεται στην μη ελεγμένη έκθεση φερεγγυότητας και οικονομικής κατάστασης της ασφαλιστικής εταιρείας για το 2018, έχουν ληφθεί μέτρα που να μειώνουν το επιχειρησιακό ρίσκο και ως αποτέλεσμα ο σχετικός δείκτης από 91% που ήταν στο τέλος του 2018, ανήλθε στο 100% (επιτρεπτό όριο) στο τέλος Μαρτίου 2019. 
 
Σημειώνεται επίσης πως η εταιρεία έχει δεσμευτεί στο να προχωρήσει σε περαιτέρω βελτιωτικές ενέργειες περιλαμβανομένης της «ένεσης» νέων κεφαλαίων και βελτίωση της ικανότητας του συστήματος εσωτερικού ελέγχου κάτι που θα οδηγήσει σε επιπρόσθετη μείωση των απαιτήσεων που σχετίζονται με το επιχειρησιακό ρίσκο. «Προβλέπουμε η κάλυψη του CSR να ξεπεράσει το 115% μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2019», αναφέρεται χαρακτηριστικά στα αποτελέσματα της εταιρείας. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναταράξεις στην Prime Insurance
 
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι σχεδιασμοί για βελτίωση των δεικτών περιλαμβάνονται σε δεσμευτικό σχέδιο που έχει συμφωνηθεί με την Έφορο Ασφαλίσεων ενώ με τη συναίνεση της Εφόρου είναι και η βελτίωση που παρουσιάζεται στο τέλος Μαρτίου. 
 
Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν συναντήσεις και επαφές του μεγαλομετόχου της ασφαλιστικής εταιρείας Δημήτρη Κοντομηνά, με την Υπηρεσία Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών ώστε να εξευρεθούν τρόποι αύξησης των κεφαλαίων της εταιρείας. Η ασφαλιστική έκλεισε το 2018 με ζημιά 5.6 εκατ. ευρώ έναντι ζημιάς 324 χιλ. ευρώ το 2017. Η αλλαγή οφείλεται κυρίως στη μείωση εισοδημάτων από προμήθειες και επενδυτικό κέρδος και λόγω αύξησης απαιτήσεων. 
 
Στις 30 Μαρτίου, η Prime με καταχώρησή της στον Τύπο σημείωνε πως «με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη και την αποφασιστική αντιμετώπιση των προκλήσεων της ασφαλιστικής αγοράς στο μέλλον, η Prime Insurance προχώρησε πρόσφατα σε αναδιοργάνωση και αλλαγές στη διευθυντική πυραμίδα η οποία συνοδεύτηκε από αποχώρηση μικρής ομάδας διαμεσολαβητών. Εξειδικευμένοι σύμβουλοι της εταιρείας μας έχουν ήδη αναλάβει την ενημέρωση και εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων που εξυπηρετούνταν από τους αποχωρήσαντες διαμεσολαβητές». Όπως είναι γνωστό στις αρχές του έτους αποχώρησαν από την εταιρεία 13 διαμεσολαβητές που χειρίζονταν σημαντικό αριθμό συμβολαίων.