Ο κυπριακός τουρισμός είναι πολύ κοντά να πετύχει και τον δεύτερο στόχο που ετέθη για τη φετινή χρονιά, μετά την επίτευξη του στόχου για περισσότερες αφίξεις σε σχέση με πέρσι. Οι αφίξεις ξεπέρασαν τα 2,5 εκατομμύρια και το σύνολο των επισκέψεων του 2021.

Από τη Βουδαπέστη, όπου βρίσκεται, ο υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, ανέφερε πως πλέον είμαστε πολύ κοντά στο να πετύχουμε και τον δεύτερο στόχο, που ήταν «ο εν μέρει μετριασμός των απωλειών από τη Ρωσία, προσελκύοντας 200 χιλ. επιπλέον ταξιδιώτες από την ΕΕ, σε σχέση με το 2019». Ήδη, συμπλήρωσε, «είμαστε στις 180 χιλ. και θεωρώ δεδομένο ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπερβούμε τις 200.000».

Τα τελευταία στοιχεία, σύμφωνα με τον κ. Περδίο, επιβεβαιώνουν πως οι αφίξεις από τις χώρες της ΕΕ αποτελούν για φέτος το 40% του συνόλου των αφίξεων. Θέλοντας να τονίσει τη σημασία και τη δυναμική που καταγράφουν οι χώρες της ΕΕ, ως αποτέλεσμα και της ενίσχυσης της αεροπορικής συνδεσιμότητας με αυτές, ανέφερε πως σε σχέση με το 2019 οι αφίξεις από τις χώρες της ΕΕ καταγράφουν αύξηση 22% σε σχέση με το 2019, παρά τη μείωση που καταγράφει το σύνολο των αφίξεων, πάντα σε σχέση με το 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υφ. Τουρισμού: Ο τουρισμός στην Κύπρο αποκτά νέο προσανατολισμό

Ο υφυπουργός Τουρισμού μίλησε στον «Φ» εν μέσω νέων επισκέψεων που πραγματοποιεί στο εξωτερικό, βρισκόμενος αρχικά στην Αυστρία και στην Ουγγαρία στη συνέχεια. Ανέφερε πως με την κυβέρνηση της Ουγγαρίας θα υπογράψει σήμερα μνημόνιο συναντίληψης, προκειμένου η Ουγγαρία να προσφέρει στην Κύπρο τεχνογνωσία για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού και του τουρισμού ευεξίας.

Για τις προοπτικές και των δύο χωρών, ο υφυπουργός είπε πως αυτές είναι θετικές και για τη χειμερινή περίοδο σημειώνοντας πως ήδη κατέγραψαν ρεκόρ όλων των εποχών. Οι αφίξεις από την Αυστρία ανήλθαν σε 53 χιλ. καταγράφοντας αύξηση 53% σε σχέση με το 2019 και αυτές από την Ουγγαρία στις 41 χιλ. με αύξηση 63% σε σχέση με το 2019.