Δεδομένο θεωρούν πλέον στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ξενοδόχων ότι τον μήνα Αύγουστο δεν θα υπάρξουν επιχορηγημένες διακοπές, καθώς δεν είχαν μέχρι σήμερα, παρά το αίτημα τους, καμία επίσημη ενημέρωση για τις προθέσεις του κράτους. Μιλώντας στο Insider, ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης ανέφερε πως δεν γνωρίζουν τις προθέσεις του Υφυπουργείου Τουρισμού για το κατά πόσο το σχέδιο θα επανέλθει τους φθινοπωρινούς μήνες.

Κληθείς, πάντως, να σχολιάσει τις πληρότητες που παρατηρούνται τον μήνα Ιούλιο, κατά τον οποίο «τρέχει» ακόμη και το σχέδιο των επιδοτημένων διακοπών για εγχώριο τουρισμό, ανέφερε πως τα καλύτερα στατιστικά καταγράφονται μέχρι στιγμής στην Πάφο. «Στην Πάφο, με βάση τα στοιχεία του ΠΑΣΥΞΕ, οι πληρότητες των ξενοδοχείων κυμαίνονται μεταξύ 70-80%, ενώ σε Λεμεσό, Λάρνακα στο 60-65% και σε Πρωταρά και Αγία Νάπα μεταξύ 65-70%», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτά είναι τα ξενοδοχεία για επιχορηγημένες διακοπές

Σχετικά με τον Αύγουστο, υπογράμμισε πως οι πληρότητες θα είναι σίγουρα σε καλύτερα επίπεδα, τονίζοντας πως το τριήμερο του Δεκαπενταύγούστου σε αρκετές περιπτώσεις θα ξεπεράσουν το 90%, με την Πάφο και την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου να κρατούν για ακόμη μία χρονιά τα σκήπτρα των αφίξεων.