• Στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας αναβάθμισης της οικονομίας της Κύπρου

Η KPMG δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 1948 παρέχοντας πλήρες φάσμα ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε κυπριακές και πολυεθνικές εταιρείες. Σήμερα διαθέτει 44 Διοικητικούς Συμβούλους ενώ απασχολεί περισσότερους από 850 επαγγελματίες σε 6 γραφεία σε όλο το νησί. Αποτελεί μέρος του παγκόσμιου δικτύου της KPMG, ενός από τους μεγαλύτερους ελεγκτικούς, φορολογικούς και συμβουλευτικούς οίκους ανά το παγκόσμιο, που απασχολεί 236.000 επαγγελματίες σε 145 χώρες και περιοχές. Κάθε εταιρεία της KPMG είναι νομικά διακριτή και αυτοτελής οντότητα και αυτοχαρακτηρίζεται ως τέτοια.

H KPMG International Limited είναι ιδιωτική Αγγλική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης διά εγγυήσεως. H KPMG International Limited και οι σχετικές οντότητες με αυτήν, δεν παρέχουν υπηρεσίες σε πελάτες.

Οι επαγγελματίες της KPMG γνωρίζουν πως για να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις στο σημερινό, διαρκώς μεταβαλλόμενο και ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον, πρέπει να εξελίσσονται.

Αξιολογώντας τις τάσεις σε διάφορους τομείς και διαμορφώνοντας σφαιρική αντίληψη για τις προκλήσεις που τόσο η οικονομία όσο και οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν, ανταποκρίνονται άμεσα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών, βοηθώντας τους παράλληλα να επιτυγχάνουν στους στρατηγικούς τους στόχους. Αναπτύσσοντας τα κατάλληλα εργαλεία και μεθοδολογίες, είναι σε θέση να προσφέρουν στους πελάτες αποτελεσματικές λύσεις, οι οποίες βασίζονται σε καινοτόμες προσεγγίσεις και βαθιά τεχνογνωσία.

Η KPMG επενδύει διαρκώς στην τεχνολογία, την έρευνα και την καινοτομία, τρεις πολύ σημαντικούς τομείς που κατέχουν σημαντική θέση σε ένα προοδευτικό σχεδιασμό του μοντέλου των επαγγελματικών υπηρεσιών της χώρας.

Ειδικότερα η τεχνολογία έχει τεθεί στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της Εταιρείας, καθώς η σταδιακή ενσωμάτωσή της (ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας που διανύουμε) σε όλο το λειτουργικό φάσμα της Εταιρείας, έχει αλλάξει άρδην τις υπηρεσίες που προσφέρονται στον πελάτη, καθώς και τον τρόπο που αυτές προσφέρονται.

Ο τομέας των ελεγκτικών υπηρεσιών είναι μέχρι σήμερα η κύρια πηγή εσόδων για την KPMG. Με δεδομένο τον στόχο για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, η KPMG θα συνεχίσει να επενδύει σε αυτό τον βασικό πυλώνα εργασιών. Παράλληλα όμως, τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε ραγδαία αύξηση στην παροχή συμβουλευτικών και φορολογικών υπηρεσιών (αυτή η τάση αναμένεται να συνεχίσει). Η διαχρονική επένδυση της KPMG στην εξειδίκευση του προσωπικού, ειδικότερα στις συμβουλευτικές υπηρεσίες, έχει αποδώσει καρπούς. Σήμερα το συμβουλευτικό τμήμα της Εταιρείας είναι από τα μεγαλύτερα στη χώρα, με την παροχή μιας πολύ μεγάλης γκάμας υπηρεσιών σε όλους σχεδόν τους κλάδους της οικονομίας, διατηρώντας πάντοτε την ποιότητα στο ανώτατο επίπεδο.

Η KPMG, ως ένας από τους πιο μεγάλους και αξιόπιστους οίκους παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αναβάθμισης της τοπικής οικονομίας, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του ονόματος της χώρας στις διεθνείς αγορές και προωθώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως ενός ανταγωνιστικού χρηματοοικονομικού κέντρου.

Προς αυτή την κατεύθυνση παρέχει σε τακτά χρονικά διαστήματα ενημέρωση στους πελάτες της για την πορεία της οικονομίας και τις αλλαγές στο φορολογικό και θεσμικό πλαίσιο. Η KPMG πρωτοστατεί στις προσπάθειες του τομέα για άμεση προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις και τις μεταβαλλόμενες ανάγκες του ντόπιου επιχειρηματικού κόσμου, των εξωτερικών επενδυτών αλλά και της τοπικής κοινωνίας, ενώ παράλληλα βρίσκεται στο πλευρό των επιχειρήσεων του τόπου, της πολιτείας αλλά και της κοινωνίας ευρύτερα, υλοποιώντας διαχρονικό έργο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η KPMG International έχει πρόσφατα δημοσιεύσει το πρώτο στρατηγικό πλάνο της που βασίζεται στην υιοθέτηση των κριτηρίων ESG – Περιβαλλοντικών (Environmental), Κοινωνικών (Social) και Εταιρικής Διακυβέρνησης (Governance). Το KPMG Impact Plan έχει σχεδιαστεί σε παγκόσμιο επίπεδο και συγκεντρώνει κάτω από την ίδια ομπρέλα νέες και υπάρχουσες δεσμεύσεις ESG, εστιάζοντας σε τέσσερις σημαντικές κατηγορίες: Πλανήτης, Άνθρωποι, Ευημερία και Διακυβέρνηση. H ΚPMG Κύπρου, ως αναπόσπαστο μέλος του διεθνούς δικτύου, ήδη σχεδιάζει την εφαρμογή πιο ευέλικτων και βιώσιμων πρακτικών στη βάση των ESG κριτηρίων.

Συμβολή στις προσπάθειες για ανάκαμψη της οικονομίας

H KPMG δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη στις προσπάθειες ανάκαμψης της τοπικής οικονομίας η οποία επηρεάστηκε από την πανδημία. Βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των πελατών της με συνεχείς ενημερώσεις, αναλύσεις του τρέχοντος επιχειρηματικού περιβάλλοντος, καθώς επίσης και αναβαθμισμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, προσαρμοσμένες στο περιβάλλον και τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης. Για τον σκοπό αυτό, αφενός διοργανώνει ενημερωτικές τηλεδιασκέψεις τύπου webinar και αφετέρου, προσφέρει μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων πάνω σε τεχνικά ζητήματα. Mε στόχο την άμβλυνση των επιπτώσεων της πανδημίας στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι, η Ακαδημία της KPMG συνεχίζει να επενδύει στη διά βίου μάθηση και προσφέρει στους συμμετέχοντες συμβουλές και πρακτικές πληροφορίες από εμπειρογνώμονες.

Η διευθυντική ομάδα

• Χρίστος Βασιλείου, Διευθύνων Σύμβουλος

• Μιχάλης Αντωνιάδης, Πρόεδρος

• Σύλβια Λοϊζίδη, Διοικητική Σύμβουλος και Επικεφαλής Ελεγκτικών Υπηρεσιών

• Γιώργος Μαρκίδης, Διοικητικός Σύμβουλος και Επικεφαλής Φορολογικών Υπηρεσιών

• Μάριος Λαζάρου, Διοικητικός Σύμβουλος και Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών

• Κωνσταντίνος Καλλής, Διοικητικός Σύμβουλος

• Παναγιώτης Πελετιές, Διοικητικός Σύμβουλος

• Μαρία Παπακώστα, Διοικητική Σύμβουλος

• Χριστόφορος Αναγιωτός, Διοικητικός Σύμβουλος

• Κώστας Μαρκίδης, Διοικητικός Σύμβουλος

• Μιχάλης Χάλιος, Διοικητικός Σύμβουλος

• Πάρης Ηλία, Διοικητικός Σύμβουλος

Στοιχεία επικοινωνίας:

KPMG Limited, Εσπερίδων 14, 1087, Λευκωσία, Κύπρος, T: 22 209 105, F: 22 678 200

Ε: [email protected] • W: www.kpmg.com.cy