• Aναβαθμίζει συνεχώς τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της επενδύοντας στην τεχνολογία με στόχο την ποιοτική εξυπηρέτηση των πελατών της

Έχοντας ως πρότυπα τις πρακτικές νεοφυών τραπεζών του εξωτερικού, η Ancoria Bank έθεσε ψηλούς στόχους σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της. Με βασικές αρχές την καινοτομία, τη διαφάνεια, τη δέσμευση, την ακεραιότητα και την ειλικρίνεια κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών της προσφέροντας αποτελεσματικές και πρωτοποριακές λύσεις για τη σωστή διαχείριση των οικονομικών τους. Οι βραβευμένες της υπηρεσίες και προϊόντα, που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά από την ομάδα της Ancoria Bank, επαναπροσδιορίζουν την τραπεζική και αναβαθμίζονται και εξελίσσονται τεχνολογικά συνεχώς.

Ψηφιακές υπηρεσίες και προϊόντα

Ancoria Bank Create

Η Ancoria Bank, ήδη από το 2017, ήταν η πρώτη τράπεζα στην Κύπρο, η οποία προσέφερε την υπηρεσία ανοίγματος τραπεζικού λογαριασμού, χωρίς φυσική παρουσία σε κάποιο από τα τραπεζικά της κέντρα, μέσω της βραβευμένης εφαρμογής κινητού τηλεφώνου Ancoria Bank Create. Η διαδικασία αίτησης ανοίγματος λογαριασμού είναι πλήρως ψηφιοποιημένη, γίνεται από το κινητό τηλέφωνο με άνεση και ασφάλεια μέσα σε λίγα λεπτά ακολουθώντας κάποια απλά βήματα. Ολοκληρώνοντας τη διαδικασία και όταν εγκριθεί η αίτηση από την τράπεζα, οι πελάτες πλέον της Ancoria Bank λαμβάνουν ταχυδρομικά τη χρεωστική τους κάρτα και ηλεκτρονικά τους κωδικούς τους για το myAncoria, το mobile/web banking της τράπεζας.

myAncoria: mobile/web banking

Η ομάδα της Ancoria Bank δημιούργησε τη βραβευμένη υπηρεσία mobile/web banking, myAncoria, που προσφέρει μια γκάμα εξελιγμένων ψηφιακών λειτουργιών σε κινητό τηλέφωνο, υπολογιστή και tablet. Στόχος είναι όλοι οι πελάτες, ιδιώτες και επιχειρήσεις, να μπορούν να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους με ευκολία και ασφάλεια και να έχουν τον έλεγχο οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς να είναι αναγκαίο να επισκεφθούν κάποιο τραπεζικό κέντρο. Οι πελάτες έχουν πρόσβαση και εγκρίνουν διάφορες συναλλαγές με βιομετρικό login (δακτυλικό αποτύπωμα ή αναγνώριση προσώπου στην εφαρμογή από το κινητό τηλέφωνο), μεταφέρουν χρήματα εύκολα και γρήγορα σε επαφές τους στο κινητό κι όχι μόνο, όπως επίσης ορίζουν και διαχειρίζονται τον προϋπολογισμό τους (μόνο για ιδιώτες). Ακόμη, μέσα από την εφαρμογή, μπορούν να απενεργοποιήσουν και να ενεργοποιήσουν τη χρεωστική τους κάρτα με το πάτημα ενός κουμπιού, αλλά και σε περίπτωση που δεν θυμούνται το PIN της κάρτας τους να το λάβουν με μήνυμα στο κινητό τους. Οι υπηρεσίες που προσφέρονται στο myAncoria είναι κατάλληλα διαμορφωμένες για να είναι εύχρηστες, απλές και ασφαλείς, ώστε οι χρήστες να μπορούν να έχουν πρόσβαση και να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους με άνεση, οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή.

Digital Δάνεια

Λαμβάνοντας υπόψη την παγκόσμια τάση για ψηφιοποίηση και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της, η Ancoria Bank επένδυσε στο νέο της βραβευμένο προϊόν, τα Digital Δάνεια. Έτσι παρουσίασε τα πρώτα της καταναλωτικά ψηφιακά δάνεια myLo@n και myOverdr@ft.

Πρόκειται για ανεξασφάλιστο προσωπικό δάνειο ή παρατράβηγμα σε τρεχούμενο λογαριασμό, για τα οποία η σχετική αίτηση και τα απαραίτητα στοιχεία υποβάλλονται μέσα από το mobile/web banking, myAncoria, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία των πελατών σε κάποιο από τα τραπεζικά της κέντρα. Σε περίπτωση έγκρισης της αίτησής τους, θα υπογράψουν τα σχετικά συμβόλαια και έγγραφα με τη χρήση προηγμένης ηλεκτρονικής υπογραφής. Τα προϊόντα αυτά θα χορηγούνται σύμφωνα πάντοτε με τις προϋποθέσεις και διαδικασίες χορήγησης πιστωτικών διευκολύνσεων της Ancoria Bank και σύντομα περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες στους πελάτες της.

Υπολογιστής Δανείου

Πρόκειται για έναν εξελιγμένο, αλλά εύκολο στη χρήση, υπολογιστή δανείου. Οι χρήστες επιλέγουν τον τύπο δανείου που τους ενδιαφέρει (στεγαστικό, προσωπικό, φοιτητικό, αυτοκινήτου) και αφού συμπληρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία, θα δουν ποια θα είναι η ενδεικτική μηνιαία τους δόση. Επιπλέον, θα μάθουν αν πληρούν τα βασικά αριθμητικά κριτήρια για πιθανή έγκριση του δανείου τους. Ως επόμενο βήμα, αν ανταποκρίνονται στις προϋποθέσεις, έχουν την επιλογή να διευθετήσουν ραντεβού με έναν από τους τραπεζικούς λειτουργούς για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες. Η συνάντηση μπορεί να γίνει είτε μέσω βιντεοκλήσης είτε τηλεφωνικώς.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι καταναλωτές να γνωρίζουν ξεκάθαρα όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε δανειακή σύμβαση, όπως ότι αν δεν τηρούν το σχέδιο αποπληρωμής του δανείου μπορεί να χάσουν το σπίτι τους, ότι υπάρχουν χρεώσεις αν ξοφλήσουν νωρίτερα το δάνειό τους, καθώς και ότι το ποσό της δόσης και το συνολικό κόστος της χορήγησης μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί ανάλογα με τη διακύμανση του βασικού επιτοκίου.

Banking Redefined

Η Ancoria Bank επένδυσε στην τεχνολογία και παρουσίασε ένα υβριδικό και πρωτότυπο μοντέλο, στο οποίο ψηφιακή και φυσική εξυπηρέτηση των πελατών συνυπάρχουν. Μέσα σε λίγα χρόνια λειτουργίας της κατάφερε να επαναπροσδιορίσει την τραπεζική και να κτίσει σταθερές σχέσεις με τους πελάτες της, παρέχοντας όλο το φάσμα τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών, με στόχο να μπορούν να διαχειριστούν τα οικονομικά τους με ασφάλεια, ευκολία και άνεση.

Ανώτατη Διευθυντική Ομάδα

  • Γιάννης Λοΐζου, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής
  • Νικόλας Πρέντζας, Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής και Ανώτατος Διευθυντής Επιχειρηματικών Λειτουργιών
  • Γιώργος Παγλάς, Ανώτατος Διευθυντής Τραπεζικών Εργασιών και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης
  • Κυριάκος Χριστοδούλου, Ανώτατος Οικονομικός Διευθυντής
  • Μαρία Σωτηριάδου Θεοχαρίδου, Διευθύντρια Γραφείου του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή

Επικοινωνία

Διευθύνσεις:

Λεωφόρος Δημοσθένη Σεβέρη 12, 1080 Λευκωσία

Γωνία Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και Αγίας Φυλάξεως 151, 3021 Λεμεσός

Λεωφόρος Φανερωμένης 189-191, 6035 Λάρνακα

Τηλ.: 8000 0050 / +357 22849000 (για κλήσεις από εξωτερικό)

Email: [email protected]

Ιστότοπος: www.ancoriabank.com

LinkedIn: Ancoria Bank

Facebook: Ancoria Bank Ltd

Instagram: @ancoriabankcy