Στην παραδοχή ότι κάποια ξενοδοχεία κλείνουν, προέβη μιλώντας στον ACTIVE, o Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, αποδίδοντας το σε συμβόλαια ξενοδόχων με ταξιδιωτικούς πράκτορες του εξωτερικού, οι οποίοι τερματίζουν τις πτήσεις προς την Κύπρο στα μέσα Νοεμβρίου.

«Ενδεχομένως να επέλεξαν να κλείσουν τις μονάδες τους εφόσον η ζήτηση που προκύπτει από τον εσωτερικό τουρισμό ή τον λιγοστό εισερχόμενο χειμερινό τουρισμό, μπορεί να καλυφθεί από μονάδες που θα παραμείνουν ανοικτές».

Το σχέδιο επιχορήγησης διακοπών για εμβολιασμένους Κύπριους, δυνατό να επεκταθεί ολόχρονα ανέφερε ο κ. Ρουσουνίδης, σημειώνοντας ότι γίνονται κάποιες ενέργειες από το υφυπουργείο Τουρισμού. Αναμένουμε είπε την απόφαση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Είχε πολύ μεγάλη απήχηση το σχέδιο ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού ανέφερε ο κύριος Ρουδουνίδης, εξηγώντας ότι χιλιάδες Κύπριοι αξιοποίησαν πλήρως το συγκεκριμένο δικαίωμα τους μήνες αιχμής Ιούλιο και Αύγουστο. Τώρα είπε, αξιοποιούν αυτό το προνόμιο τα Σαββατοκυρίακα και μέχρι τέλος Νοεμβρίου υπάρχουν κρατήσεις.

Αυτή την εποχή συμπλήρωσε, θα βοηθήσει τις μονάδες στα ορεινά για τα οποία προγραμματίζονται διάφορες δράσεις και ενόψει Χριστουγέννων. 

Πηγή: Active Radio