Όταν ο συμπατριώτης μας Ντίνος Ιορδάνου κατάφερε να εξελίξει την Arch Capital Group Ltd που ο ίδιος ίδρυσε σε αξίες κεφαλαιοποίησης που ξεπερνούσαν τα $11 δις, είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στον «Φ»  ότι το όνειρό του ήταν να βγει σε σύνταξη και να επιστρέψει στην Κύπρο για να παίζει τάβλι στο καφενείο με τους  συγχωριανούς του στον Μαθιάτη.

Ωστόσο, δεν κυνήγησε αυτό του το όνειρο, αλλά το τελευταίο διάστημα προχώρησε σε ακόμα ένα επιχειρηματικό βήμα, στον πολύ καλά γνωστό του τομέα, των ασφαλειών και αντασφαλειών, ιδρύοντας, μαζί με επίλεκτους γνωστούς βετεράνους της διεθνούς ασφαλιστικής μια νέα αντασφαλιστική εταιρεία, την Vantage Group Holdings Ltd, με αρχικό κεφάλαιο της τάξης του $1 δις, που αυξάνεται κάθετα από την πρώτη μέρα, προκαλώντας και πάλι το διεθνές ενδιαφέρον.

Δημοσιεύματα και συνεντεύξεις σε κορυφαία διεθνή μέσα, όπως το Bloomberg και η Wall Street Journal, αλλά και όλα τα διεθνή εξιδεικευμένα μέσα ενημέρωσης, αναφέρονται στο νέο επιχειρηματικό βήμα του Ντίνου Ιορδάνου, που να σημειωθεί ότι έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τους μεγαλύτερους διεθνείς επενδυτές όπως ο Ουόρεν Μπάφετ και έχει συμβάλει στην εξέλιξη μεγάλων διεθνών ασφαλιστικών οίκων σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

 Αναλυτές μεγάλων χρηματιστηριακών συμβούλων, δημοσιεύουν πολύ θετικές απόψεις και για τον χρόνο που επιλέγηκε για την νέα αντασφαλιστική και για το εκτόπισμα των βασικών μετόχων, που σημειώνουν ότι ο Ντίνος Ιορδάνου και στο παρελθόν έχει κάνει εξαιρετικές επιχειρηματικές κινήσεις σε περιόδους κρίσης, όπως κάνει τώρα εν μέσω Covid-19 και πάντοτε είχε επιτυχία.

Η Vantage Risk ξεκινά να παρέχει αντασφαλιστικές υπηρεσίες στους τομείς της καταστροφής ακίνητης περιουσίας (σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη, Ιαπωνία και Αυστραλία), καθώς και ειδική αντασφάλιση σε κατηγορίες ατυχημάτων όπως τα θαλάσσια, στην ενέργεια, στην αεροπορία κ.τ.λ. όπως και στον τομέα των υποθηκών.

Γνωρίζαμε ότι ήταν καιρός να προσφέρουμε νέες ιδέες για το εξελισσόμενο και όλο και πιο περίπλοκο και πολύ απαιτητικό περιβάλλον κινδύνων  παγκόσμια και στήσαμε μια ικανή ομάδα που έχει το ταλέντο, τη γνώση, την τεχνογνωσία και το όραμα να εφαρμόσει όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να μεταφέρουμε τον ασφαλιστικό κλάδο στον 21ο αιώνα, ήταν ένα από τα σχόλια του Ντίνου Ιορδάνους σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντίνος Ιορδάνους είναι μέλος του δ.σ της Τράπεζας Κύπρου.