Πολύ ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που λαμβάνει η Τράπεζα Κύπρου από τον πρώτο μήνα μετά το τέλος του μορατόριουμ αναστολής καταβολής δόσεων και τόκων με πηγή του Συγκροτήματος να χαρακτηρίζει την ανταπόκριση των πελατών ως εξαιρετικά θετική. 

Σημαντικότερο στοιχείο ήταν το γεγονός ότι, μετά τον προληπτικό έλεγχο που έγινε τους προηγούμενους μήνες, προχώρησαν ήδη αρκετές αναδιαρθρώσεις.

«Διαφάνηκε πως δεν υπάρχει σήμερα γενικευμένο πρόβλημα, αλλά πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση. Οι πρώτες ενδείξεις είναι καλύτερες από τις προσδοκίες αλλά δεν μπορούμε ακόμα να εφησυχαστούμε. Οι πελάτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το τέλος του μορατόριουμ πρέπει να βρουν στήριξη για να αποφύγουμε ανατροπή της πρώτης εικόνας. Σαφώς το στοίχημα το Γενάρη κερδήθηκε επειδή έγινε αρκετή προληπτική δουλειά αλλά και επειδή οι πελάτες τήρησαν μια πολύ θετική στάση. Πλέον επικεντρωνόμαστε στους επόμενους μήνες για εξασφαλίσουμε πως η εικόνα θα παραμείνει θετική και πως η επανεκκίνηση της οικονομίας θα στηρίξει τις επιχειρήσεις, και δη τις μικρομεσαίες», κατέληξε πηγή του Συγκροτήματος.