Νέα δομή για μεγαλύτερη ομοιογένεια, ομοιομορφία και ευθυγράμμιση μεταξύ των διαφορετικών τραπεζικών δραστηριοτήτων του οργανισμού

Η πελατοκεντρική προσέγγιση ξεκινά από την κορυφή και καταλήγει σε όλες τις πτυχές του Οργανισμού ώστε οι πελάτες της Ελληνικής Τράπεζας να ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση σε όλα τα επίπεδα. Ανταποκρινόμενοι στις σύγχρονες ανάγκες των πελατών και λαμβάνοντας υπόψη τις ραγδαίες εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα τα τελευταία χρόνια, δημιουργήθηκε το Banking Division της Ελληνικής Τράπεζας, κάτω από την ομπρέλα του οποίου εντάχθηκε το Retail Banking για τους ιδιώτες πελάτες, το Commercial Banking για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και το Corporate Banking για τις Μεγάλες Επιχειρήσεις. Επιπλέον, περιλαμβάνει τις διεθνείς δραστηριότητες της Τράπεζας, συγκεκριμένα το International Growth και το Shipping Division.

Φοίβος Στασόπουλος, Chief Banking Officer

Η νέα δομή βοηθά στην επίτευξη μεγαλύτερης ομοιογένειας, ομοιομορφίας και ευθυγράμμισης μεταξύ των διαφορετικών τραπεζικών δραστηριοτήτων του Οργανισμού. Όπως εξηγεί ο Chief Banking Officer Φοίβος Στασόπουλος η νέα δομή καλύπτει πλήρως τις σύγχρονες ανάγκες των πελατών, ενώ βοηθά στην ενίσχυση της ομαδικότητας, καθώς οι λειτουργοί της πρώτης γραμμής λαμβάνουν ενιαία καθοδήγηση με καλύτερο συντονισμό για περισσότερη αποτελεσματικότητα και παραγωγικότητα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι στόχοι που είχαν τεθεί να υπερκαλυφθούν από τον πρώτο κιόλας χρόνο υιοθέτησης της νέας δομής. «Μετά από μια χρονιά σημαντικών επιτευγμάτων και επιδόσεων, παρά τις μεγάλες προκλήσεις που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, χτίσαμε την απαραίτητη δυναμική για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε με αποτελεσματικό τρόπο τους βιώσιμους πελάτες μας», τόνισε ο κ. Στασόπουλος.

H θέση της Ελληνικής Τράπεζας έχει ισχυροποιηθεί στις εγχώριες δραστηριότητες, εδραιώνοντας ένα δυνατό αποτύπωμα στην αγορά, το οποίο αντανακλάται σε αυξημένο μερίδιο αγοράς ύψους 32% στους ιδιώτες και 26% στις επιχειρήσεις. Αυτό επιτεύχθηκε προσφέροντας νέα ανταγωνιστικά προϊόντα για τους λιανικούς πελάτες με ιδιαίτερη έμφαση στα «πράσινα προϊόντα». Η Ελληνική Τράπεζα προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες με συμβουλές και κίνητρα προς τους πελάτες της, ενθαρρύνοντάς τους να βελτιώσουν τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις.

Η Τράπεζα προσφέρει προνομιακή τιμολόγηση για την παραχώρηση στεγαστικών δανείων για αγορά/ ανέγερση και ανακαίνιση κατοικιών ενεργειακής κλάσης Α και Β. Είναι η πρώτη εγχώρια τράπεζα που προσφέρει ευνοϊκότερη τιμολόγηση στεγαστικών δανείων για αγορά/ ανέγερση «πράσινης κατοικίας» πέραν της ανακαίνισης/ ενεργειακής αναβάθμισης υφιστάμενης κατοικίας. Επιπλέον, προσφέρει χαμηλότερο επιτόκιο για τη χρηματοδότηση ηλεκτρικών/ υβριδικών αυτοκινήτων, καθώς και έκπτωση στην ασφάλιση τέτοιων οχημάτων μέσω της Παγκυπριακής Ασφαλιστικής.

Παράλληλα, η Ελληνική Τράπεζα προσφέρει εύχρηστα εναλλακτικά κανάλια στους πελάτες της, έχει εισάγει τον θεσμό των συμβούλων για στεγαστικά δάνεια (Mortgage Advisors) σε συγκεκριμένα καταστήματα, ενίσχυσε περαιτέρω τους εξειδικευμένους λειτουργούς σε καίριους τομείς δραστηριότητας στα Commercial και Corporate Centres και πάνω από όλα διαθέτει μια ομάδα επαγγελματιών, οι οποίοι με προσήλωση και ενθουσιασμό είναι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν κάθε ανάγκη του πελάτη.

«Ταυτόχρονα, με την εισαγωγή πρωτοποριακών εργαλείων βοηθάμε τους ανθρώπους μας ώστε να μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες τους. Ειδικότερα, το “Customer 360”, είναι ένα εργαλείο ολιστικής απεικόνισης του πελάτη με έξυπνη πρόβλεψη των αναγκών του, ενώ το Customer Credit Assessment Model βοηθά στη γρήγορη, ορθολογιστική και δίκαιη λήψη αποφάσεων χρηματοδότησης, που δημιουργεί καλύτερες εμπειρίες στους πελάτες μας», επισημαίνει ο κ. Στασόπουλος.

CORPORATE BANKING

Το Corporate Banking της Ελληνικής Τράπεζας αποτελείται από τρείς ομάδες, που περιλαμβάνουν συνολικά 40 άτομα, οι οποίες εξυπηρετούν πελάτες ανάλογα με τον τομέα της οικονομίας στον οποίο δραστηριοποιείται ο πελάτης, αλλά και τη γεωγραφική του θέση.

Υπάρχει εξειδίκευση στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας – όπου έχουν χρηματοδοτηθεί πέραν των 180MW ή πέραν του 40% των εμπορικών πάρκων παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές – στον τομέα του τουρισμού, της εκπαίδευσης, της υγείας και του εμπορίου. Επίσης, εντείνεται η εξειδίκευση στις δανειοδοτήσεις εταιρειών τεχνολογίας. Αυτή η εξειδίκευση και η γνώση των τομέων της οικονομίας και των πελατών διασφαλίζει την καλύτερη διαχείριση των κινδύνων, καθώς και γρηγορότερη και ποιοτικότερη ανταπόκριση στα αιτήματά τους. «Ποιοτικότερη» επειδή ο πελάτης έχει δίπλα του έναν συνεργάτη ο οποίος γνωρίζει σε βάθος τον τομέα δραστηριότητάς του και την επιχείρησή του, με τον οποίο μπορεί να συζητήσει για στρατηγικές κινήσεις και επενδύσεις, εκτός από τη χρηματοδότηση, προσθέτοντας περαιτέρω αξία στη σχέση.

COMMERCIAL BANKING

To Commercial Banking  είναι στελεχωμένο από συνολικά 80 έμπειρους και εξειδικευμένους λειτουργούς, οι οποίοι προσφέρουν επαγγελματική και αποτελεσματική εξυπηρέτηση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας μας. Τα επτά κέντρα παγκύπρια, παρέχουν χρηματοδοτικές λύσεις για την ανάπτυξη βιώσιμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενισχύοντας έτσι την οικονομία και την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου. Η ενδυνάμωση της υποδομής του Commercial Banking αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα του Ομίλου, καθώς ο τομέας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων αποτελεί έναν δυναμικό άξονα μελλοντικής ανάπτυξης.

Στον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δίνεται μεγάλη έμφαση στην προσωπική σχέση με τον πελάτη, έχοντας απευθείας επικοινωνία με τον διευθύνοντα σύμβουλο και τον οικονομικό διευθυντή της κάθε εταιρείας, κτίζοντας στενή επαφή μαζί τους, ανταλλάσσοντας ενημέρωση σχετικά με τον τομέα δραστηριοποίησης τους και συζητώντας τις προκλήσεις του μέλλοντος. Στόχος είναι οι πελάτες να νιώθουν ότι έχουν δίπλα τους έναν πολύτιμο σύμβουλο και συνεργάτη που πραγματικά νοιάζεται για αυτούς, καθώς η επιτυχία βασίζεται αποκλειστικά στην επιτυχία της επιχείρησης του πελάτη.

Η Ελληνική Τράπεζα αναγνωρίζει τη σημασία στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επενδύει στον τομέα. Μέσα από τη χορηγία ερευνών, μελετών, συνεδρίων και παρουσιάσεων επιχειρηματικών θεμάτων, στόχος είναι η ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών και η υιοθέτησή τους. Παράλληλα, οι πελάτες στηρίζονται σε θέματα διαδοχής, καθώς πολλές από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι οικογενειακές, ενώ σε συνεργασία με τα Υπουργεία Οικονομικών, Εμπορίου και Γεωργίας διευκολύνει την πρόσβαση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σε ευρωπαϊκά κονδύλια και ειδικά αυτών του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τηλέφωνο: 8000 9999 (από Κύπρο – δωρεάν), +35722 500500 (από εξωτερικό)

[email protected] Ιστοσελίδα: https://www.hellenicbank.com